Grad Virovitica financirat će prekvalifikaciju nezaposlenih u skladu s potrebama tržišta rada

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Kako bi se pomoglo poslodavcima s područja grada u pronalasku potrebne radne snage te kako bi se spriječilo iseljavanje mladih obitelji, Grad Virovitica će od nove godine financirati prekvalifikaciju nezaposlenih u skladu s potrebama tržišta rada. Prekvalifikacija nezaposlenih jedan je od poticaja koji se nalazi u Izmjeni i dopuni Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva grada Virovitice usvojenoj na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Prekvalifikaciju nezaposlenih osoba Grad će financirati prema potrebama poduzetnika i obrtnika koji imaju tvrtke ili obrte registrirane na području grada Virovitice ako na evidenciji HZZ-a Područnog ureda Virovitica nema nezaposlenih osoba tražene stručne spreme te ako prekvalifikaciju ne plaća HZZ iz svojih programa. Prekvalifikacija se odnosi na osobe mlađe od 45 godina starosti.

Poduzetnici i obrtnici mogu ostvariti pravo za financiranje prekvalifikacije temeljem kriterija utvrđenih Programom olakšica i poticaja razvoja gospodarstva grada Virovitice. (virovitica.hr; foto: Arhiva)

Skip to content