Grad Virovitica financira prijevoz branitelja na obilježavanje 22. obljetnice oslobođenja Jajca

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Virovitice i općina Pitomača, Suhopolje, Gradina, Lukač i Špišić Bukovica održala je danas, 6. rujna, pod predsjedanjem Zvonka Kožnjaka, sastanak vezan uz dogovor za putovanje na obilježavanje 22. obljetnice oslobođenja Jajca. U Jajce se putuje u srijedu, 13. rujna, a Grad Virovitica financirat će za branitelje prijevoz autobusom. Autobus će krenuti u 3 sata s autobusnog kolodvora u Virovitici. Zainteresirani branitelji mogu se javiti u braniteljske udruge s područja grada Virovitice.

Izaslanstvo Grada Virovitice, kao i koordinacija braniteljskih udruga odat će tom prilikom počast poginulim pripadnicima 81. gardijske bojne na Plivskom jezeru te u Jajcu. Podsjetimo, Hrvatske vojne snage su točno prije 22 godine oslobodile hrvatski kraljevski grad Jajce u vojno-redarstvenoj operaciji Maestral.

Osim putovanja u Jajce, na sastanku je dogovarano i obilježavanje obljetnica oslobađanja vojnih objekata. Tako će 15. rujna biti obilježeno oslobađanje karaula, 16. rujna skladišta minsko-eksplozivnih sredstava, vojnog objekta Šištat, i to u organizaciji UHVDDR, ogranak „Vukovi“ Taborište. U organizaciji HVIDR-e Virovitica 17. rujna bit će obilježen Dan oslobađanja virovitičke vojarne. Svečanost će započeti sv. Misom u 7.30 sati. U 8.30 sati je polaganje vijenaca na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na virovitičkom Gradskom groblju, a od 9,30 sati održat će se natjecanje branitelja u visećoj kuglani, boćanju i pikadu.

Skip to content