Grad Virovitica darovao perilicu rublja i ledenicu

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama danas supredsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice, Željka Grahovac ipročelnik Ureda za društvene djelatnosti u Gradu Virovitici, MarcŠojat, predali perilicu rublja i ledenicu višečlanim obiteljimaslabijeg imovinskog statusa s područja grada Virovitice.Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama danas su predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice, Željka Grahovac i pročelnik Ureda za društvene djelatnosti u Gradu Virovitici, Marc Šojat, predali perilicu rublja i ledenicu višečlanim obiteljima slabijeg imovinskog statusa s područja grada Virovitice. Ledenicu je dobila obitelji Suzane Biondić koju čine 19-godišnja Dijana, 12-godišnja Ivana, 7-godišnja Marija, 6-godišnja Sanela i 1-godišnja Lorena,  dok 22-godišnji sin dejan živi na Hvaru gdje je našao posao. Obitelj Biondić živi od porodiljinog i dječjeg doplatka

–    Gradonačelnik Zvonko Kožnjak je našoj obitelji puno pomogao. Da nije bilo njega ja još ne bi dobila stan. Stan smo čekali više od pet godina. Osim gradonačelnika dosta nam je pomogao i župnik Ivica Šoh. Stan smo dobili pred Novu godinu i dotada smo živjeli u kući koja nije imala ni struju, ni vodu i svaki dan smo očekivali da se sama od sebe sruši. Razočarana sam u Centar za socijalni rad koji je niz godina puno toga obećavao, a nije ništa ispunio – rekla je Suzana Biondić.

Druga obitelj koju je izaslanstvo grada Virovitice danas posjetilo je obitelj Ksenije Sabo, Ksenija je majka troje malodobne djece koja živi sa suprugom bez primanja kao podstanar. Obitelj Sabo čine 15-godišnja Brigita, 12-godišnji Oscar i 1-godišnji Kristijan. Obitelj prima pomoć od Centra za socijalni rad i povremene naknade (dnevnice). Grad Virovitica obitelj Kasenije Sabo darivao je s perilicom rublja.

Primopredaji je nazočila i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Virovitice, Tatjana Arnold-Sabo.

Skip to content