Gorive ćelije i vodik – zajednički poduhvat (FCH-JU-2013-2)

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva

Država: EU 27, Pridružene države, Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Turska, Albanija

Tema/sektor: Okoliš, Informacijske i komunikacijske tehnologije, Energija

Datum otvaranja natječaja: 28.11.2013.

Rok za prijavu: 27.02.2014.

Iznosi sredstava €: 23.000.000

Prijavitelji: Tijela državne uprave izuzev Vlade i ministarstava, Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, Mala i srednja poduzeća, Velika poduzeća, Udruge, Udruge poslodavaca, Sindikati, Zadruge, Instituti, Fakulteti, Razvojne agencije, Poduzetnički inkubatori, Klasteri

 

Otvoren je poziv za dostavu prijedloga projekata za „Gorive ćelije i vodik – zajednički poduhvat“. Suradnički projekti su istraživački projekti usmjereni na razvoj novih znanja, novih tehnologija, proizvoda i mogu uključivati ​​znanstvenu koordinaciju, demonstracijske aktivnosti ili dijeljenje zajedničkih resursa za istraživanja u cilju poboljšanja konkurentnosti u Europi ili rješavanje većih socijalnih potreba.

Kao takvi, oni također mogu biti usmjereni na posebne skupine, kao što su mala i srednja poduzeća. Aktivnosti koje će se provoditi u sklopu suradničkog projekta trebaju uključivati:

  • aktivnosti istraživanja i tehnološkog razvoja
  • demonstracijske aktivnosti
  • upravljačke aktivnosti
  • druge aktivnosti

Napomena: Suradnički projekt podrazumijeva sudjelovanje najmanje triju pravnih osoba sa sjedištem u različitim državama članicama, neovisnih jedni o drugima. Barem jedna pravna osoba mora biti član industrijske ili istraživačke grupacije.

Projektnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

 

Informacije preuzete s prijateljskog portala www.eu-projekti.info

Skip to content