Goran Gazdek i Frama Ma Fu Festival nominirani za prestižnu turističku nagradu POVELJA F.E.S.T.

Urednik portala Virovitica.net i direktor Fra Ma Fu Festivala Goran Gazdek nominiran je za prestižnu turističku nagradu POVELJA F.E.S.T. za godinu 2015. Nagradu je prije 35 godina utemeljila Europska federacija turističkih novinara sa sjedištem u Rimu. Nagrada se dodjeljuje pojedincima za njihovu izvrsnost i zasluge u razvoju turizma.

„Vašim profesionalnim i izuzetno kvalitetnim radom, kao novinara, putopisca, publiciste već ste zaslužili nominaciju. Ako tome dodamo još i vašu inicijativu oko utemeljenja i organizacije „Festivala reportaže i reportera Fra Ma Fu“, ocjena je da tim pridonosite izvrsnosti reportažnog, putopisnog novinarstva, čime pridonosite oživljavanju reportaža i putopisa kao novinarske forme, kojom se obogaćuje i oplemenjuje vrijednosna ukupnost turističke ponude, a time i bolje razumijevanje među državama i narodima. Time ste, po ocjeni našeg Povjerenstva, potvrdili opravdanost dodjele ove međunarodne nagrade“ stoji u obrazloženju nominacije.

Nagrada će biti dodijeljena u Solinu u sklopu INTERSTASA/Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza koja su u tom gradu održava od 9. do 12. studenog pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

Ova nominacija kolegi Gazdeku, nagrada je za njegov tridesetogodišnji novinarski i publicistički rad. No svakako je priznanje i turizmu Virovitice u koji se iz godine u godinu sve više ulaže. Da je tome tako dokaz je i najveći odobreni projekt iz EU fondova, onaj obnove gradskog dvorca Pejačević koji je izradila gradska razvojna agencija VTA. No kako stoji u obrazloženju nominacije, povjerenstvo je prepoznalo izniman potencijal Fra Ma Fu Festivala ne samo za promociju Virovitice i Županije, već i Hrvatske. No Festival bi bilo veoma teško organizirati da ga kao takvog nisu prepoznali naši organizacijski partneri. Prije svega gradonačelnik Ivica Kirin i Grad Virovitica, no i Turistička zajednica grada Virovitice i Hrvatsko novinarsko društvo. Zahvaljujući toj sinergiji i ove će godine od 1. do 10. rujna Viroviticu posjetiti pedesetak novinara iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i Slovačke.

„Zbog svega ovoga, vjerujemo da je ovo tek prva nagrada za Festival kojemu želimo dug život i na tome ćemo kao i do sada svi zajedno vrijedno raditi. Želja nam je da on jednoga dana u skoroj budućnosti postane središnje mjesto okupljanja europskih reportera, posebice onih koji se bave turizmom i gospodarstvom. Već slijedeće godine tijekom trajanja festivala dodijelit ćemo tri strukovne nacionalne nagrade Hrvatskog novinarskog društva koje će nositi ime Franje Martina Fuisa“ – rekao je Goran Gazdek.

Goran Gazdek direktor Fra Ma Fu Festivala_Fotor

Skip to content