Golo Brdo pokriveno kanalizacijom – započeli radovi na kanalizaciji u Podgorju

Još jedno virovitičko prigradsko naselje pokriveno je kanalizacijom. Nakon što je postavljena kanalizacija u Vinogradskoj ulici u Golom Brdu završeni su radovi i u Bilogorskoj ulici I odvojak te su započeli radovi u odvojcima Ulice Svetog Nikole Tavelića u Podgorju. Radove je obišao virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i uz zadovoljstvo ustvrdio da će završetkom cijelog projekta Virovitica biti prvi grad u Hrvatskoj koji će gotovo 100 % biti pokriven pitkom vodom i odvodnjom otpadnih voda na što će nam osobito biti zahvalne buduće generacije kojima ćemo sačuvati okoliš i pitku vodu koja će se prema mišljenjima znanstvenika u dogledno vrijeme plaćati zlatom

Završetkom ovih radova ovo virovitičko prigradsko naselje u cijelosti je pokriveno kanalizacijskom mrežom što je osobito razveselilo predsjednika Vijeća mjesnog odbora Josipa Blaževića koji je prilikom obilaska radova zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog projekta i provode u djelo ono što mještani Golog Brda žele jer će se na taj način stvoriti preduvjeti za potpuno uređenje ovih ulica. Započeli su radovi na postavljanju kanalizacijske mreže u Podgorju odnosno.

Kanalizacija će se u okviru EU projekta Aglomeracije Virovitica. postaviti u duljini od čak 6.192 m. Kako je prilikom početka radova rekao direktor virovitičke komunalne tvrtke Virkom Damir Marenić za ovaj projekt koji se nalazi u sklopu projekta Aglomeracije Virovitica ukupne vrijednosti čak 147 milijuna kuna bez PDV-a, tvrtka Virkom priprema se već 7 godina što je bio dosta dug i težak put do njegova ostvarenja. Cilj projekta je podizanje standarda življenja put da se zadrže mladi u Hrvatskoj, put da se na najbolji način zaposli građevinarstvo i otvore nova radna mjesta.
Kanalizacija će se postaviti i u sljedećim ulicama:

Podgorje – Sv. Nikole Tavelića IX odvojak (282,2 m),

Podgorje – Sv. Nikole Tavelića VII-VIII odvojak (389,9 m),

Podgorje – Sv. Nikole Tavelića II odvojak (253,1 m),

Podgorje – Vinogradska 32 (169,6 m),

Sveti Đurađ – 30. Svibnja (84,1 m),

Sveti Đurađ – Ulica Narodne garde (223,3 m),

Sveti Đurađ – Ulica Narodne garde (291,6 m),

Sveti Đurađ – Ulica Hrvatskih žrtava (88,2 m),

Sveti Đurađ – Put Sv. Jurja (303,9 m),

Sveti Đurađ – Vinogradska (442,9 m),

Sveti Đurađ – Prilaz vili (189,6 m),

Sveti Đurađ – Ulica Svetog Križa (272,6 m),

Sveti Đurađ – Mlinska kod k.br. 50 (170,2 m),

Sveti Đurađ – Mlinska kod k.br. 106 (253,7 m),

Sveti Đurađ – Mlinska kod k.br. 116 (168,7 m),

Sveti Đurađ – Mlinska kod k.br. 126 (266,2 m),

Milanovac – Sv. Trojstva – III odvojak (233,0 m).

podgorje-3 podgorje-4 golo-brdo-1

Skip to content