Godinu dana Carinarnice Virovitica

Prije točno godinu dana, tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, u Virovitici je otvorio Carinarnicu Virovitica.
1 1225126740Prije točno godinu dana, tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, u Virovitici je otvorio Carinarnicu Virovitica. Tim povodom, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko – podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, posjetili su Carinarnicu Virovitica gdje ih je uz djelatnike, u radni posjet primila pročelnica Željka Grahovac.

Govoreći o radu u proteklih godinu dana, pročelnica Željka Grahovac istaknula je nemjerljiv doprinos saborskog zastupnika Josipa Đakića i gradonačelnika Ivice Kirina u rješavanju tekuće problematike kako bi Carinarnica Virovitica što prije organizacijski stasala uz bok ostalim carinarnicama.

Danas Carinarnica Virovitica ima 44 zaposlena djelatnika, a u procesu prijema još je desetero novih djelatnika. Od 1. travnja ove godine, Carinarnica Virovitica djeluje potpuno samostalno, dok su do tada u radu ove ustanove u ispomoći pomagali djelatnici iz Carinarnice Koprivnica. Župan Tomislav Tolušić pohvalio je rad carinarnice, konstatiravši da je do njenog osnivanja trebalo doći i ranije, osim toga, saborski zastupnik Josip Đakić u svom obraćanju nazočnima, podcrtao je važnost povratka institucija u Virovitičko – podravsku županiju.

Osnivanjem Carinarnice Virovitica (u okviru Carinarnice Virovitica organiziran je rad dvije carinske ispostave, Virovitica i Terezino Polje s carinskim odjeljkom Slatina), carinska služba približila se gospodarskim subjektima i služi kao njihov servis, što predstavlja znakovit pomak državne administracije u odnosu na interese gospodarstva što je posebno znakovito na području Virovitičko – podravske županije, županije koja je izrazito izvozno orijentirana.

Skip to content