Glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo podržao projekt gradnje bazenskog kompleksa u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza, bivši hrvatski reprezentativac i olimpijac te europski rekorder u leđnom plivanju 1997. godine, Tomislav Karlo, posjetio je u utorak, 27. studenog Grad Viroviticu. Tema sastanka bio je budući bazenski kompleks na prostoru bivše vojarne za koji je u tijeku postupak izdavanja građevinske dozvole. Projekt novih bazena u Virovitici, kao i planirane sadržaje, glavnom tajniku HPS-a prezentirali su predstavnici Grada Virovitice na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Damirom Marenićem te projektantica Irena Šlopar.
Sastanku su bili nazočni i predstavnici Sportske zajednice grada Virovitice te Plivačkog kluba Virovitica koji će gradnjom bazena ponovno imati mjesto za trening u svom gradu.

Inače, u planu je gradnja tri bazena: 25-metarskog, kombiniranog s raznim atrakcijama poput tobogana, masažera, slapova, i „brzih rijeka“ te dječjeg polunatkrivenog. Poluolimpijski bazen planirane vodene površine od 391,09 m2 i dubine od 2 metra projektiran je prema važećim FINA pravilima za bazene i opremu.

Kompleks će sadržavati i nekoliko sportskih terena zajedno s popratnim sadržajima i to u neposrednoj blizini buduće hale od 5000 m2 za sajam Viroexpo koja će se također koristiti za brojne sportske i turističke manifestacije tijekom cijele godine. Time bi građani Virovitice i okolnih područja dobili novo mjesto za sport i rekreaciju te opuštanje.

Glavni tajnik HPS-a Tomislav Karlo pohvalio je ovaj projekt jer je riječ o inicijativi kojom će se stvoriti uvjeti za rad i daljnji napredak Plivačkog kluba i obuku neplivača, ali i za uključivanje većeg broja građana u sportske aktivnosti. (virovitica.hr)

Skip to content