Gimnazija Petra Preradovića Virovitica proslavila 105 godina rada: Najučenik Nikola Filipović, najsportaši Nika Kozlinger i Dominik Sabolić

Jučer (utorak) je u Kazalištu Virovitica Gimnazija Petra Preradovića Virovitica prigodnim programom proslavila 105 godina rada. Uz ravnatelja Gimnazije Kristijana Gostimira, obilježavanju 105 godina prisustvovao je i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić.

– Cijelu godinu obilježavamo tu veliku obljetnicu kroz niz aktivnosti, a ovo je zapravo bio vrhunac svih tih aktivnosti. Dakle svečana priredba kojom smo prezentirali sve svoje rezultate, sva svoja natjecanja, atmosferu u školi, rad učenika i nastavnika i naglašavali sinergiju zajedničkog djelovanja kako bi stvorili uspješne ljude. Gimnazija napreduje korak po korak, ostvaruje pomake u svim područjima, a to se vidi i po tome jer smo bili najbolja gimnazija na području Slavonije, a tako ćemo nastaviti i dalje – rekao je ravnatelj Gostimir.

U sklopu proslave, proglašeni su i najučenici i sportaši. Tako je za najučenika Gimnazije proglašen Nikola Filipović, učenik 4.b razreda. Najsportašicom proglašena je Nika Kozlinger, drugo mjesto pripalo je Lei Kozlinger, a treće Loreni Rekić. Najsportaš Gimnazije je Dominik Sabolić, drugo mjesto pripalo je Matku Moslavcu, a treće Nikoli Gondiju. Nagrađeni su i učenici i sportaši koji su ostvarili iznimne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama.

Svoje ovogodišnje jubileje proslavili su i nastavnici koji svojim nesebičnošću i zalaganjem godinama pridonose uspješnosti škole. Tako su za 5 godina rada prigodan poklon dobili Vid Banić i Pavica Viljevac. 10 godina rada u Gimnaziji proslavila je Kristina Šoštarko, a 15 Tomislav Šipek i Josip Strija. Mario Voronjecki proslavio je 20 godina, a Lidija Benković jubilarnih 30 godina rada u Gimnaziji.

Također, na proslavi 105 godina s ponosom su po prvi puta predstavili i Gimnazijsku himnu. Autorica teksta je učenica Laura Tržić, a uglazbio ju je učenik Damjan Krupa. Ovaj svečani dan uveličali su i učenici svojim glazbenim i scenskim nastupima.

(www.icv.hr, ib; foto: K. Toplak)

Skip to content