GDCK Virovitica uputio poziv zainteresiranima na edukaciju za volontere

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

GDCK Virovitica od 31. ožujka 2022. godine provodi projekt pod nazivom „Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija za upravljanje kriznim situacijama na području grada Virovitice“ čiji je cilj unaprijediti i ojačati kapacitete GDCK-a Virovitica, lokalnih organizacija te zajednice za pružanje učinkovitog odgovora na krizne situacije.

U okviru projekta predviđena je edukacija za volontere za djelovanje i unaprjeđivanje mehanizama za razvoj kriznog volontiranja u lokalnoj zajednici za četiri grupe od 10 volontera, a koja obuhvaća teoriju o pokretu Crvenog križa i praktični dio iz osnova pružanja prve pomoći.

Edukacija će biti organizirana u GDCK Virovitica, Masarykova 6 te će trajati jedan dan s pauzama, a volontere će educirati stručnjaci iz Hrvatskog Crvenog križa i licencirani liječnici odnosno predavači predmeta prve pomoći. Nakon što volonter završi edukaciju obvezan je u rujnu 2023. godine sudjelovati na pokaznoj vježbi koja će biti organizirana u Virovitici.

Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje na edukaciji da se prijave na: crveni-kriz-virovitica@net.hr ili na broj telefona 033/729 459 kontakt osoba Goran Lesić, terenski koordinator – poručuju iz GDCK-a.

(www.icv.hr, GDCK Virovitica)

 

Skip to content