FRKA 2018. Festival će “zavladati“ Viroviticom na dva tjedna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Došlo je vrijeme za još jednu FRKU – Festival radosne kulture, koji ove godine počinje 22. rujna i traje do 4. listopada. Radi se o 4. izdanju festivala koji je drugu godinu u jesenskom terminu.

Festival će i ove godine trajati oko 15 dana, a očekuje nas 13 vrlo raznolikih događaja. Ovoga puta bit će nešto manje glazbe, a više predavanja. I dalje će to biti vrlo atraktivan festival koji donosi nekoliko izvanrednih zbivanja – fantastični film, odličnu kazališnu predstavu, nekoliko zanimljivih predavanja i par izuzetnih koncerata – najavio je Romano Tripalo, predsjednik virovitičkog Centra civilnih inicijativa „Spajalica“, koji je organizator festivala.

Osim raznolikog sadržaja festivala tu su i raznolike lokacije, a ove će se godine program održati na njih čak pet.

Ove se godine širimo te ćemo, osim u Gradskoj knjižnici, koja nam je bila prvo pribježište i u crkvi sv. Roka, sada biti i u kazalištu, Glazbenoj školi i u kinodvorani. Uspjeli smo se etablirati i surađivati s mnogim krasnim ljudima kojima je stalo do kulture i koji nam sve to ustupaju besplatno i pomažu na razne načine – zahvalno će Romano Tripalo.

Festival će započeti u subotu, 22. rujna, koncertom Krešimira Marmilića i Yoko Nishiija pod nazivom „Hommage a Franjo Krežma“. Početak je ovoga događaja, kao i svih ostalih događanja na ovom festivalu, u 19.30 sati. (www.icv.hr, žđl, Fotografija: Oliver Bešić)

Skip to content