Fotogalerija: Započeli radovi na cesti, pješačkim i biciklističkim stazama u Ulici sv. Križa u Milanovcu

U proljeće ove godine u Milanovcu su započeli radovi na dugo očekivanom projektu – rekonstrukciji Ulice Svetog Križa u Milanovcu. Riječ je projektu vrijednom gotovo 10 milijuna kuna, od kojih je Gradu Virovitici odobreno bespovratnih 7,5 milijuna u sklopu natječaja za operaciju „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Projektom će se potpuno urediti Ulica Sv. Križa, a radovi obuhvaćaju rekonstrukciju kolnika, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, izvedbu oborinske kanalizacije te rekonstrukciju javne rasvjete i EKI mreže kojom se spaja naselje Milanovac s naseljem Rezovac.
Do sada je izvedena zamjena dotrajale komunalne infrastrukture, polaganje cijevi oborinske kanalizacije te rekonstrukcija EKI mreže, a od prošlog tjedna dio Ulice svetog Križa je zatvoren za promet svim vozilima te se krenulo u radove iskopa za kolničku konstrukciju ceste, pješačkih i biciklističkih staza.

Paralelno s rekonstrukcijom Ulice Sv. Križa, u suradnji s Hrvatskim vodama i tvrtkom Virkom pripremili smo i drugi projekt, a to je rješavanje oborinske odvodnje brdskih voda koje za vrijeme iznimnih oborina stvaraju probleme u navedenoj ulici, osobito u istočnom dijelu oko spoja s Ulicom Zlatnog polja. Oborinska voda brdskog sliva usmjerit će se novoprojektiranom trasom, dok će se izgradnjom sanitarne kanalizacije stvoriti preduvjeti za buduće priključke na kanalizacijsku mrežu dijela Ulice Sv. Križa. Investicija tvrtke Virkom, odnosno izgradnja sanitarne i oborinske kanalizacije u II. odvojku, vrijedna je 1.800.000,00 kuna, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin dodavši da bi radovi trebali biti završeni do kraja godine.

Uz navedeno, izvodi se i zamjena dotrajalih vodova komunalne infrastrukture i to vodovoda i plinske instalacije, a gradonačelnik Ivica Kirin najavio je i kružni tok kod trgovine u Milanovcu pošto je raskrižje problematično zbog brzine kojom se vozila u tom dijelu kreću. (virovitica.hr)

Skip to content