Fotogalerija: Virovitički konjički maraton povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Konjički klub Virovitica i Koordinacija braniteljskih udruga Domovinskog rata grada Virovitice organiziraju i ove godine povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja Virovitički konjički maraton.

Konjički maraton, u kojem sudjeluje 15 konja i jahača te četiri konjske zaprege krenuo je u subotu, 4. kolovoza iz Golog Brda, nakon što je održana sveta misa u Podgorju za sve poginule hrvatske branitelje. Prva postaja maratonaca bila ja virovitičko Gradsko groblje, nakon čega su se uputili prema zgradi MUP-a te potom bivšoj vojarni gdje je maratonce dočekao gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Uz virovitičkog gradonačelnika, sve sudionike Virovitičkog konjičkog maratona pozdravili su i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice Zvonko Kožnjak te predsjednik Konjičkog kluba Virovitica Marijan Žeravica koji je iskazao zadovoljstvo odazivom članova kluba te konjanicima iz Terezinog Polja i Rezovca: –Ovo je druga godina za redom kako je organizator maratona Konjički klub Virovitica, a nadam se da će se ovom tradicionalnom maratonu povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u budućnosti priključiti i konjanici iz drugih udruga, rekao je Marijan Žeravica.

Zvonko Kožnjak zahvalio se svima koji su pridonijeli da se održi ovaj maraton, odnosno Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, tvrtkama Domogradnja, Flora Vtc, Plin Vtc, Virkom, kao i Konjičkom klubu Virovitica te Športsko ribolovnom klubu “Linjak” iz Okrugljače: –Ovaj maraton jedinstven je u Hrvatskoj, a održava se povodom veličanstvene pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Drago nam je da svi oni koji su spriječeni otići na proslavu u Knin mogu kroz ovo druženje ovaj značajan datum obilježiti i u Virovitici – zaključio je Zvonko Kožnjak.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin također je iskazao zadovoljstvo što se baš na ovaj način, kroz sport i druženje branitelja, članova konjičkih klubova i ostalih građana Dan domovinske zahvalnosti već drugi put obilježava u Virovitici: –Osim velikog značaja ovog datuma, drago mi je da su u ovaj sport uključeni pripadnici svih generacija. Osim sportskog značaja na ovaj način ističemo i tradiciju našeg grada gdje je poljoprivreda važna grana proizvodnje, a u prošlosti su u istoj značajnu ulogu imali upravo konji. Ovom prilikom zahvaljujem svim braniteljima, članovima virovitičkog Konjičkog kluba, kao i ostalim sudionica i vjerujem da će se ovim stopama ići i dalje – rekao je na susretu sa sudionicima maratona gradonačelnik Ivica Kirin čestitavši svima još jednom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Nakon Virovitice, sudionicu maratona nastavili su prema Rezovcu, Milanovcu, Svetom Đurađu, Podgorju te naposljetku Golom Brdu. (virovitica.hr, icv.hr; fotografije: Martina Bašić i Bruno Sokele)

Skip to content