Fotogalerija: Virovitička Udruga vinogradara i voćara Sv. Vinko obilježila blagdan sv. Martina

Po svim hrvatskim vinogorjima, pa tako i virovitičkim obilježava se blagdan svetog Martina koji je, uz svetog Vinka, najveći vinogradarski blagdan. Martinje je, uz nazočnost mnogobrojnih vinogradara obilježila je i virovitička Udruga vinogradara i voćara Sv. Vinko u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Virovitice koja je u sklopu svojih programskih aktivnosti održala ceremonijal martinjskog krštenja mošta i na taj način obilježila ovu vinsku svetkovinu.Tom prigodom vinski biskup Zlatko Barčan sa svojim vjernim “miništrantima” i Martinjskim kumom Milanom Hrnjakom obavio je ceremoniju krštenja mošta u mlado vino ispred prekrasno uređenog podruma obitelji Dvojak u Podgorju.

MG 1959
Ceremonijalu martinjskog krštenja mošta nazočili su i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement te zamjenik virovitičkog gradonačelnika Damir Marenić , a uoči početka ceremonijala sudionike je pozdravila i direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Katarina Đurđević.

Udruga vinogradara i voćara Sv. Vinko proslavu Martinja, koja je otvorenog tipa, svake godine organizira na drugoj lokaciji, a prema riječima predsjednika Udruge Mate Anića, sljedeće godine bi ona mogla biti u vlastitim prostorima. Naime, Udruga je kupila zemljište u Sv. Đurađa te je u planu da se sljedeće godine krene s radovima na izgradnji vidikovca koji će, osim Udruzi, na raspolaganju biti i građanima. (virovitica.hr, icv.hr)

Skip to content