Fotogalerija: U Virovitici otvorena izložba prvoklasnih fotografija “Volim svoju županiju”

Stručni žiri foto natječaja “Volim svoju županiju” Hrvatske zajednice županije, kojem je predsjedavala poznata fotografkinja Mare Milin, ove je godine od 2.835 fotografija, izabrao samo one najbolje od najboljih, po jednu iz svake HR županije, a među njima je bila i jedna naša, iz Virovitičko-podravske, autora Matije Rođaka, koja prikazuje prekrasnu simbiozu vode i šume, našu Dravu.

Izložbu fotografija “Volim svoju županiju” u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, otvorio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost predsjednice Gradskog vijeća Virovitice Lahorke Weiss, ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Višnje Romaj, gdje će izložba biti u rujnu, te mnogih drugih. Pohvalili su rad autora, Matije Rođaka, ali i uživali u prvoklasnim fotografijama, među kojima tri ipak odskaču.

Prvo mjesto osvojio je Lucijan Španić ispred Višnje Bolf i Igora Lulića. Svi oni koji žele uživati u “fotografskom oku” i “trenutku inspiracije” imaju prigodu to učiniti do kraja rujna u Gradskoj knjižnici i čitaonici kada će izložba otići na neki drugi kraj, u neku drugu HR županiju. Do sada je bila u Šibeniku, Dubrovniku i Zadru. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content