Fotogalerija: U središtu Virovitice održan 7. sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo 2017.

U središtu Virovitice održan je 7. sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo 2017. gdje je mnoštvo poljoprivrednih izlagača ponudilo kupcima svoje domaće, kvalitetne proizvode. Na sajmu je ove godine sudjelovalo stotinjak izlagača, a objedinio je šest manifestacija i to 14. županijsku izložbu voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda, 12. županijsko ocjenjivanje meda, sajam meda i pčelinjih proizvoda, 9. međunarodno ocjenjivanje meda, 7. izložbu ljekovitog bilja, 7. izložbu vina i 1. zlatnu košnica 2017.

Uz zamjenika gradonačelnika Virovitice Damira Marenića, otvorenju sajma nazočili su saborski zastupnici Vesna Bedeković i Vladimir Bilek, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Ivan Kostelac, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo pri HGK Božica Marković te brojni drugi uvaženi gosti, a sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Tom prilikom ministar Tolušić poručio je našim našim poljoprivrednicima da u Ministarstvu poljoprivrede imaju prijatelja i ljude koji vode brigu o njima.
– Sve dok sam na čelu Ministarstva činit ću sve što mogu za dobrobit Slavonije i ostalih krajeva Lijepe naše kako bi naši poljoprivrednici ostali na svojim ognjištima i imali istu kvalitetu života kao i poljoprivrednici modernih europskih država – rekao je, između ostalog ministar Tomislav Tolušić.

IMG 3806

Zamjenik virovitičkog gradonačelnika Damir Marenić istaknuo je kako mu je iznimno drago što je Grad Virovitica dio ove manifestacije koja omogućuje našim poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode ponude izravno krajnjim korisnicima naglasivši kako će Grad uvijek biti na raspolaganju svojim proizvođačima. Isto je podcrtao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović kazavši kako će Županija stvaranjem određenih preduvjeta, kao što je nedavno otvoren sustav navodnjavanja Kapinci-Vaška, i u budućnosti nastaviti pomagati poljoprivrednu proizvodnju.

Organizatori ove manifestacije su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Savjetodavna služba Virovitičko-podravske županije, Viroexpo d.o.o. i Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Skip to content