Fotogalerija: U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, održano je predavanje na temu “Europa pred vratima Vaše tvrtke”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, održano je predavanje na temu “Europa pred vratima Vaše tvrtke”, u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Virovitica i Razvojne agencije VIDRA, te u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom u Hrvatskoj (Zagreb), Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica. Uz predstavnicu VIDRA-e Katarinu Ivanac, sve nazočne pozdravila je i Neda Martić, direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije. Potom je predavanje održala Irena Spahić iz Hrvatske gospodarske komore, odnosno Europske poduzetničke mreže Hrvatske.

Europska poduzetnička mreža, otvara vrata ka konkurentnosti i inovacijama. Gdje god se nalazili u Europi, dostupne su vam sve informacije potrebne za razvoj vašeg poslovanja te pronalaska kvalitetnih poslovnih partnera. Mreža pruža potporu i savjet gospodarstvenicima diljem Europe te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske Unije i jedinstvenog europskog tržišta. Usluge Europske poduzetničke mreže specifično su kreirane za male i srednje poduzetnike ali su dostupne i poslovnim institucijama, istraživačkim centrima te sveučilištima u cijeloj Europi. Europska poduzetnička mreža sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija (komore, agencije, instituti..), pruža odlične kontakte i poveznice u 54 zemlje i 92 konzorcija: EU28, Norveška, Island, zemlje kandidatkinje (Crna Gora, Srbija,Turska, Makedonija), Švicarska, treće zemlje (Armenija, Čile, Rusija), te povezuje preko 4.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini pa i šire. Stoga, ako trebate informacije o EU zakonodavstvu, pomoć pri transferu tehnologije ili ste u potrazi za poslovnim partnerom te informacijama o mogućnostima financiranja, Europska poduzetnička mreža je idealna polazna točka – naglasila je između ostalog, uz prigodnu prezentaciju Irena Spahić iz Hrvatske gospodarske komore, ujedno i iz Europske poduzetničke mreže Hrvatske.

Cilj predavanja je bio informirati građane Virovitičko-podravske županije o radu Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj s naglaskom na usluge koje Mreža pruža poduzetnicima s područja Hrvatske, koje informacije su u mogućnosti pružiti i kako pomoći pri internacionalizaciji poslovanja i pronalasku potencijalnih partnera na stranom tržištu. (www.vpz.hr, www.een.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content