Fotogalerija: Sveti Nikola i ove godine obradovao mališane zasluženim poklonima

Jedan od najvažnijih događaja u prosincu za one najmlađe zasigurno je dolazak sv. Nikole, omiljenog im sveca koji sa sobom uvijek nosi punu vreću poklona. Radost i uzbuđenje na taj dan, 6. prosinca vladaju od samog jutra kada djeca žure zaviriti u svoje pomno očišćene čizmice očekujući poklone.

Grad Virovitica je, kao i svake godine, nabavio poklone za mališane s područja grada, no podjela poklona je ove godine zbog epidemiološke situacije održana u drugačijim uvjetima.

Zbog zabrane okupljanja pokloni su, u suradnji s vijećima mjesnih odbora, podijeljeni u školama i vrtićima u gradu Virovitici i prigradskim naseljima.

Poklone su tako danas dobili mališani u osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, uključujući i područne škole, Katoličkoj osnovnoj školi, Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te Dječjem vrtiću Cvrčak.

Da djeca koja ne idu ni u vrtić ni u školu ne bi ostala zakinuta za zasluženi poklon, vijeća mjesnih odbora i Savjet mladih Grada Virovitice ovih će im ovih dana poklone dostaviti na kućnu adresu. (virovitica.hr, fotografije: Facebook)

Skip to content