Fotogalerija: Sve će biti spremno za ovogodišnji 24. Viroexpo koji će okupiti izlagače iz rekordnih 29 zemalja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Sve će biti spremno za ovogodišnji Viroexpo, za naše izlagače iz 29 zemalja i za sve posjetitelje jednog od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je uz zamjenika župana Marija Klementa i direktora Viroexpa Bojana Mijoka obišao radove na multifunkcionalnoj hali u kojoj će se ove godine održavati 24. izdanje međunarodnog sajma Viroexpo, koji počinje 15. i traje do 17. ožujka. Radove je izvela tvrtka Gradba. Deset dana prije početka sajma, radnici finiširaju s radovima. Oprema za opremanje sajma je počela dolaziti i u četvrtak će se startati s postavljanjem sajamskog prostora.

Sav izložbeni prostor vodećeg sajma u ovom dijelu Hrvatske, ali i regije, već je poodavno rasprodan. Nova hala Viroexpa gradi se sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, dio je Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem, u sklopu kojega će ovo biti prvi realizirani projekt. Ovime će i sajam Viroexpo prestati biti „podstanar“, jer će nakon 23 godine od prvog izdanja, dobiti svoj prostor.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je Republika Slovenija, Županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a i ove godine će Grad partner biti Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content