Fotogalerija: Sv. Nikola darivao mališane u virovitičkom Dječjem vrtiću Cvrčak

U virovitičkom Dječjem vrtiću Cvrčak danas od jutra vlada uzbuđenje. Razlog tome je dolazak mališanima omiljenog sveca – sv. Nikole čiji blagdan danas obilježavamo.

Djeca dan uči blagdana sv. Nikole svoje čizmice ostavljaju na prozorima kako bi ujutro bile pune slatkiša i poklona. Ovaj svetac također je i zaštitnik pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta.

Ovaj za mališane veliki dan obilježava se prigodnim dječjim programima u školama i vrtićima.

Tako je i u Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici održana zanimljiva predstava pod nazivom “Bakina cipela” koju je pripremio Lutkarski aktiv vrtića. Mališani su sa zanimanjem pratili odvijanje predstave te se aktivno uključivali. Ipak, najviše ih je obradovao dolazak svetog Nikole. Bio je tu i Krampus, no pošto su mališani bili dobri tijekom godine, na kraju je samo pomogao sv. Nikoli.

Predstavi i podjeli poklona vrtićarcima nazočili su i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica te ravnateljica Vrtića Mandalena Kopas.

Grad Virovitica već tradicionalno dariva djecu do 4. razreda osnovne škole kako bi se svakom djetetu na što ljepši način dočarali božićni blagdani.

Pokloni se dijele u virovitičkim prigradskim naseljima, a danas će se u večernjim satima održati podjela poklona za djecu s područja grada.

(virovitica.hr)

Skip to content