Fotogalerija: Sv. Nikola darivao djecu u Dječjem vrtiću Cvrčak i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova diljem svijeta, obilježavamo 6. prosinca. U narodnim običajima sveti Nikola je najpoznatiji kao predbožićni darivatelj djece. Mališani dan uči blagdana ovog sveca svoje čizmice ostavljaju na prozorima kako bi ujutro bile pune slatkiša. Taj dan obilježava se i prigodnim dječjim programima u školama i vrtićima.

Tako je i u Dječjem vrtiću “Cvrčak” u Virovitici održana zanimljiva predstava pod nazivom “Zimski kaputić malog ježa” koju je pripremio Lutkarski aktiv vrtića. Priča je to koja potiče osvještavanje osobnih jakih strana i njihovo korištenje u odnosu s drugima te razvijanje osjetljivosti za razumijevanje sebe i drugih. Mališani su sa zanimanjem pratili odvijanje predstave no ipak, najviše ih je obradovao dolazak svetog Nikole koji im je, uz pomoć zamjenice gradonačelnika Virovitice Vlaste Honjek – Golinac, podijelio prigodne poklone. Nakon Dječjeg vrtića Cvrčak, sv. Nikola se uputio prema Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica gdje su ga mališani također očekivali s nestrpljenjem i radošću. U program povodom sv. Nikole u COOR-u, uključili su se i učenici Katoličke klasične gimnazije u Virovitici.

Grad Virovitica već tradicionalno dariva djecu do 4. razreda osnovne škole, a ove je godine za najmlađe sugrađane pripremljeno oko 3000 poklona kako bi se svakom djetetu na što ljepši način dočarali božićni blagdani. (virovitica.hr, foto: M. Bašić)

Skip to content