Fotogalerija: Radovi na zgradi 2 Dječjeg vrtića Cvrčak ušli su u završnu fazu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Radovi na energetskoj obnovi zgrade 2 Dječjeg vrtića Cvrčak ušli su u završnu fazu. Zahvaljujući sredstvima Europske unije, zgrada sagrađena 1974. godine polako poprima novo ruho. Po završetku projekta očekuje se ušteda u potrošnji toplinske energije za 66 posto na godišnjoj razini te smanjenje godišnje emisije CO2 za 73 posto. Vrijednost projekta je 2.905.096 kuna, od čega se 61 posto financira europskim sredstvima, a razliku podmiruje osnivač – Grad Virovitica.

– Radovi obuhvaćaju kompletnu izolaciju vanjske ovojnice zgrade, novu stolariju, krovište i novi sustav grijanja što će djeci omogućiti kvalitetniji i ugodniji boravak u toj zgradi – rekao je gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, dodajući kako se osim energetske obnove, ulaže i u poboljšanje materijalnih uvjeta te će se tako u zgradu 2 virovitičkog dječjeg vrtića uložiti ukupno 3,5 milijuna kuna.

Naime, Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Virovitici i virovitičkom Dječjem vrtiću 600.000 kuna za ličenje, kompletnu sanaciju sanitarnih čvorova i prostora za pripremu hrane, instalaciju vodovoda i odvodnje te zamjenu sanitarija zbog dotrajalosti. Oba projekta prijavljena su u suradnji s Razvojnom agencijom VTA. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: M. Rođak)

Skip to content