Fotogalerija: Radovi na izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne sportske dvorane

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Uz Gradski dvorac i park, jedno od trenutno najvećih gradilišta u središtu grada Virovitice nalazi se neposredno u blizini Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma. Riječ je izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te trodijelne školske sportske dvorane na kojima vrijedni radnici rade „punom parom“. Izgradnjom novog Centra neto površine 3.736 m2 osigurat će se adekvatan prostor za školovanje djece s teškoćama u razvoju, a u planu su i nove socijalne usluge.

Trodijelna dvorana, neto površine 2.900 m2, bit će primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe.

Kvalitetnijim uvjetima rada raduju se i u COOR-u gdje će se znatno povećati kvaliteta boravka u pogledu socijalnih usluga i edukativnih aktivnosti, kao i u OŠ Vladimir Nazor Virovitica gdje na raspolaganju trenutno imaju samo priručnu dvoranu u kojoj djeca ne mogu igrati niti košarku, niti nogomet, niti rukomet…

Ovaj milijunski projekt, čiji je nositelj Grad Virovitica, s 50 milijuna kuna sufinanciraju Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. (virovitica.hr; fotografije: M. Bašić i J. Vidović)

Skip to content