Fotogalerija: Radost i uzbuđenje u Kazalištu Virovitica – sv. Nikola posjetio i darivao najmlađe Virovitičane

Jedan od najvažnijih događaja u prosincu za one najmlađe zasigurno je dolazak sv. Nikole, omiljenog im sveca koji sa sobom uvijek nosi punu vreću poklona. Radost i uzbuđenje na taj dan, 6. prosinca vladaju od samog jutra kada djeca žure zaviriti u svoje pomno očišćene čizmice očekujući poklone.

IMG 1604

Veselje je zavladalo i u večernjim satima i to u virovitičkom Kazalištu. Naime, Grad Virovitica je i ove godine za svoje najmlađe sugrađane organizirao prigodnu kazališnu predstavu koju su odigrali polaznici Dramske skupine Kazališta Virovitica pod vodstvom Snježane Lančić. Predstava „Odabrani“, nastala prema priči Karola Wojtyle, prenijela je mališanima toplu poruku o čudotvornosti dobrote i ljubavi. Najuzbudljiviji trenutak, kako za junake predstave, tako i djecu, bio je dolazak omiljenog sveca – sv. Nikole.

U podjeli poklona mališanima svetom Nikoli su pomogli gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac.

Sveti Nikola je za svakog imao poklon, a djeca su ozarenih lica obećala da će i dogodine biti dobri i poslušni. (virovitica.hr; fotografije: M. Bašić)

Skip to content