Fotogalerija: Predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović u Virovitici predstavljen projekt obnove Dvorca Pejačević

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima i projektnim partnerima, u pratnji potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te župana Igora Androvića, upoznao je predsjednicu RH Kolindu Grabar – Kitarović s najznačajnijim gradskim EU projektom u provedbi – obnovom Dvorca Pejačević i Gradskog parka. Riječ je o projektu koji će promijeniti sliku grada, a zahvaljujući kojem će se razviti novi turistički proizvod te će se na atraktivan i inovativan način prezentirati kulturna i povijesna baština.

Tom prilikom Predsjednica je s domaćinima prošetala novouređenom šetnicom ispred Gimnazije Petra Preradovića, a buduće sadržaje, kao i planove vezane za turizam i kulturu predstavila joj je, uz gradonačelnika Kirina, voditeljica Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“ Đurđa Aragović.

Obnova dvorca i parka, u skladu s konzervatorskim uvjetima, vratit će stari sjaj virovitičkoj povijesnoj jezgri. Parku će biti vraćen perivojni izgled te će se razviti sadržaji za slobodno vrijeme i rekreaciju: staze, šetnice, dječje igralište, hortikulturno uređenje… Nova suvremena fontana sa svjetlosnim i glazbenim efektima je postavljena, a trenutno je u tijeku postavljanje drvenih konstrukcija za nove dizajnerske mostove. Uskoro se očekuje i javna nabava za opremanje postava muzeja te je pri kraju postupak ugovaranja radova na konzervaciji i prezentaciji arheoloških iskopina. Dvorac Pejačević i Gradski park punim će sjajem zasjati u kolovozu 2019. godine.

Ukupna vrijednost ovog važnog projekta, čiji je nositelj Grad Virovitica, a koji je prijavila Razvojna agencija VTA je 81.439.871 kunu, dok se 66.659.100 kuna financira od strane Europske unije. (virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content