Fotogalerija: Požeški biskup Antun Škvorčević posvetio župnu crkvu svetog Leopolda Bogdana Mandića u Taborištu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Požeški biskup monsinjor Antun Škvorčević u virovitičkom je prigradskom naselju Taborištu u nedjelju, 20. veljače, posvetio župnu crkvu svetog Leopolda Bogdana Mandića. Svečano misno slavlje predvodio je biskup Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima virovitičkog dekanata te prvog župnika velečasnog Vicka Obradovića.

Na početku je župnik i dekan virovitičkog dekanata, velečasni Ivica Šoh iznio kratku kronologiju župe. Nakon toga, biskup Škvorčević je crkvu i sve nazočne poškropio blagoslovljenom vodom.

Čin posvete oltara i crkve slijedio je nakon homilije. Prvo je biskup Škvorčević pomazao svetim uljem oltar i križeve, koji se nalaze na zidovima crkve. Na oltaru je zatim na pet mjesta zapaljen tamjan. Biskup Škvorčević u oltar je položio povelju o blagoslovu crkve i moći blažene Marije Propetog Isusa. Nakon uređenja oltara nastavljena je sveta misa.

Ovo će vam biti najznačajniji dan za obilježavanje u povijesti župe. Ubuduće ćete se svakog 20. veljače prisjećati posvete vaše crkve – nakon mise poručio je biskup Antun Škvorčević.

Na svečanom misnom slavlju, uz ostale vjernike, bili su virovitičko – podravski župan Igor Andrović i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

(www.icv.hr, mš, fotografije: Požeška biskupija)

Skip to content