Fotogalerija: Pogledajte kako je bilo na 8. susretima umirovljenika Virovitičko-podravske županije koje je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Uz pokroviteljstvo i organizaciju Virovitičko-podravske županije, na Virovitičkim ribnjacima su održani 8. susreti umirovljenika Virovitičko-podravske županije koje je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a nazočnima su se još obratili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te predsjednik Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije Stjepan Virag.

Na Virovitičkim ribnjacima okupilo se oko 1.000 umirovljenika iz svih krajeva Virovitičko-podravske županije, uživajući u lijepom vremenu, sportskim igrama, besplatnom piću i prvoklasnom grahu koji su im podijelili djelatnici Virovitičko-podravske županije i svih županijskih institucija.

Sportsko rekreativne igre, koje su održane povodom Svjetskog dana sportske rekreacije, otvorio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a osim njega, na Susretima umirovljenika, koji su se ove godine po prvi puta održali na Virovitičkim ribnjacima (do sada su bili u prostoru KTC-a ili bivše hale „Virovitičanke), bili su i njegovi zamjenici Marijo Klement, Darko Žužak i Igor Pavković, a događaju je nazočio i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin uz zamjenika Damira Marenića.

Ove godine po prvi puta su se održale i sportsko-rekreativne igre, uz voditelja Trpimira Markotića, a bilo je tu i natjecanje u plesu, spravljanju kolača dizanica. U toj kategoriji, dizanice su najbolje bile od para Đurđica Bistrović i Ivka Marić (Korija). Srebro su zavrijedili Jasmina i Ivan Baček (Sveti Đurađ), a broncu, Marija Sajfer i Anka Magušić (Rezovačke Krčevine). U kategoriji „bacanje kugle“, slavio je Marijan Dombi (Suhopolje). Drugi je bio Antun Han (Milanovac), a brončani Dragutin Banić (Golo Brdo). U kategoriji „bacanje loptice“ prvo mjesto je osvojila Kaja Dolenčić (Golo Brdo), ispred Nade Barčanac (Golo Brdo) i Bogdanke Žarković (Milanovac).

U „visećoj kuglani“ za žene najviše uspjeha imala je Bernarda Smiljanić (Podgorje), ispred Terezije Pajtl (Voćin) i Ankice Pleš (Podgorje). Istodobno, u „visećoj kuglani“ za muške, Damir Krklec (Zdenci) je pobjedonosno digao ruke. Drugi je bio Josip Pavelić (Rezovačke Krčevine), a treći Ivan Baček (Sveti Đurađ).

Zanimljivo je bilo i u potezanju užeta. Kod žena postava Podgorja, Maja Dukarić, Dušanka Krmpotić, Fina Podgornik, Ankica Barčanac i Slava Valedžić je najbolje potezala uže. Srebrom su se okitile natjecateljice iz Golog Brda, odnosno, Kaja Dolenčić, Julka Zec, Nada Barčanac, Božica Meheš i Đurđa Sabo. Bronca je otišla u Pitomaču, a do nje su došle: Jelica Žilinski, Barica Seidl, Ana Badanjek, Slavica Donev i Ljubica Vedriš.

Kod muškaraca, ekipa Voćina je najbolje potezala uže. Bili su u postavi: Franjo Pajtl, Krešimir Dorić, Ante Šimić, Drago Peršić, Ivan Tunić. Srebrom su se okitili u Svetom Đurđu, odnosno, Dragan Bertović, Mirko Pinter, Željko Šipak, Ivan Ćavarušić i Zdravko Ostrman. Bronca je pripala Milanovčanima, odnosno ekipi u postavi: Stjepan Virag, Stevo Stipić, Ivan Đurčević, Stjepan Ščetarić, Antun Han. U šahu je poredak bio sljedeći:1. Vlado Pucan (Špišić Bukovica), 2. Stjepan Krahulec (Slatina), 3. Zvonimir Požežanac (Virovitica).

Kod žena, najbolje belu kartaju, Marica Kostelac i Pavica Sulimanac (Pitomača). Srebrne su Nevenka Molnar i Radojka Malešević (Špišić Bukovica – Zdenci), a brončane Terezija Lukačević i Vera Marčeta (Špišić Bukovica). Kod muških, u beli su najbolji bili: Martin Erhatić i Franjo Mrak (Pitomača). Prvi do njih bio je dvojac Stipe Validžić i Pišta Gibičar (Podgorje), dok su brončani, par Mirko Puškarić i Ivan Dorić (Taborište). Zanimljivo je bilo i natjecanje u plesu. Najbolje je plesao par, Bogdanka Žarković – Stjepan Virag (Milanovac). Srebrni su bili: Paula i Mijo Morešnarić (Pitomača), a brončani Mirica i Stjepan Krahulec (Slatina).

U utrci s „jajetom u žlici“, slavile su Marija Prelas i Bogdanka Žarković (Milanovac). Srebrne su bile: Sovjetka Dan i Vesna Režić (Suhopolje), a brončane Ana Mateos i Ranka Jurčić (Rezovac). U kategoriji muškaraca, najbrže su jaja na žlici nosili: Mato Podgornik i Tomo Valentić (Podgorje). Prvi do njih bili su: Marko Domakuš i Slobodan Milaković (Milanovac), a brončani, Antun Konjarević i Nikola Grahovac (Slatina).

Osim toga, održano je i natjecanje u gađanju koša loptom. Tu je najbolja bila Marija Belani (Suhopolje), ispred Ane Carević (Slatina) i Bernarde Smiljanić (Podgorje VTC). Kod muških poredak je bio sljedeći: 1. Franjo Dorić (Voćin), 2,. Krešimir Dorić (Voćin), 3. Ivan Dorinko (Slatina). Najstariji natjecatelj je bio Ivan Cvrlja (Korija) koji je u beli nastupio sa 78 godina, dok je trofej Fair play dobilo Podgorje. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content