Fotogalerija: Paljenjem prve adventske svijeće i božićne rasvjete započeo Advent u Palači Pejačević…

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Svijetlo prve svijeće na adventskom vijencu, koja simbolizira nadu i iščekivanje, od danas krasi brojne domove, ali i gradove. Svjetlost Božja zasjala je i u Virovitici, a svečanost paljenja, kako prve adventske svijeće, tako i božićne rasvjete, donijela je duh Božića u dvorište Palače Pejačević. Brojnim građanima, koji su iz toplih domova izašli u zajedništvu obilježiti ovu posebnu večer, obratio se i gradonačelnik Ivica Kirin.

Bez obzira na to što je Virovitica u ovo vrijeme blagdana veliko gradilište, pokazali smo da duh Božića živi među nama – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin najavljujući još veći i bolji Advent, dostojan velikih gradova, po završetku radova na dvorcu i parku.

Nakon svečanosti uslijedio je bogat i prigodan program u čarobnom božićnom izdanju koji su u sklopu manifestacije „Prosinac u gradu“ pripremili Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice. Vrijeme je ljubavi i mira, veselja i sreće, a sve je to nemoguće bez glazbene pozadine i prigodnih pjesama. Taj neizostavni ugođaj na virovitički advent donijeli su učenici i profesori Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica, kao i njihovi najmlađi, polaznici Glazbene igraonice, zatim vrhunski virovitički „Kvartet Artes“ i, također virovitički vrsni glazbenici, Indian Summer Band. Program je i ovoga puta vodio neizostavni zabavljač i voditelj Tomislav Maloča držeći program pod kontrolom i povezujući sve u prekrasnu blagdansku cjelinu. No, ovaj poseban događaj upotpunila je i ovogodišnja ponuda turističkih kućica. Germknedle, fritule, kuhani čaj i vino, kao i svijeće i božićni ukrasi, samo dio onoga što su gastronomi i kreativci donijeli u naš mali božićni grad.

Večerašnjem događanju pridružile su se i članice Lions kluba Vereucha koje su izložile svoje kreativne radove. Svoju božićnu izložbu održale su pod motom “Zajedno u humanosti i dobroti” u svrhu promocije lajonizma u našem gradu. S obzirom da je lajonizam humanitarni pokret naše lajonsice su svojim sugrađanima poklanjale svoje radove pokazavši svoj vedar i božićni duh.

I nadalje će se sva centralna događanja „Prosinca u gradu“ odvijat upravo ovdje, u adventskom ruhu Palače Pejačević.

Tijekom prosinca obilježavat ćemo adventske nedjelje bogatim prigodnim programom i bogatom gastronomskom ponudom u turističkim kućicama. Cijeli prosinac u gadu ove godine orijentiran je prema djeci jer su upravo oni ti koji se najviše vesele Božiću, čiji dolazak i slavimo kroz četiri adventske nedjelje – božićno oraspoložena rekla je Katarina Đurđević, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice. (www.icv.hr,foto: M. Rođak)

Skip to content