Fotogalerija: Održan 5. virovitički konjički maraton “Josip Blažević – Joza”

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, a u organizaciji Konjičkog kluba Virovitica, Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata podružnice VPŽ – ogranak Virovitica i Koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice, jučer (subota) je održan 5. virovitički konjički maraton “Josip Blažević – Joza”. Po prvi puta konjički maraton je održan pod imenom nedavno preminulog predsjednika mjesnog odbora Golo Brdo i predsjednika Udruge umirovljenika Golo Brdo te jednog o inicijatora maratona Josipa Blaževića.

Izuzetno smo ponosni što je ovaj maraton nazvan po našem članu te ćemo dok god budemo u mogućnosti nastaviti organizaciju ovog maratona – tom prilikom je naglasio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata podružnice Virovitičko – podravske županije – ogranak Virovitica Vlado Paurić.

Konjički maraton je krenuo iz Golog Brda, nakon sveta mise u kapelici svetog Nikole Tavelića u Podgorju i polaganja buketa i paljenja lampiona kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima kod društvenog doma u Golom Brdu. Misu je odslužio te je molitvu kod spomen obilježja u Golom Brdu predvodio župnik Josip Homjak.

Sudionici konjičkog maratona prvo su se zaustavili na Gradskom groblju u Virovitici, gdje su položili bukete na posljednje počivalište Josipa Blaževića i na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima. Druga stanka je bila kod spomen obilježja poginulim policajcima u Domovinskom ratu, koje se nalazi ispred Policijske uprave Virovitičko – podravske, gdje je također položena buketa te su upaljeni lampioni.

Na prostoru nekadašnje virovitičke vojarne sudionici konjičkog maratona su imali pauzu za okrjepu. Na tom punktu obišao ih je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Maraton je od ove godine nazvan po nedavno preminulom našem omiljenom predsjedniku mjesnog odbora Golo Brdo Josipu Blaževiću. U maraton su uključeni gotovo svi naši mjesni odbori. Ovim maratonom promoviramo Domovinski rat, ali i ljubav prema konjima, plemenitim životinjama. Grad će i ubuduće podržavati održavanje maratona – izjavio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Svoje zadovoljstvo organizacijom maratona izrazio je ji predsjednik koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice Zvonko Kožnjak.

Uz pomoć grada i Virovitičko – podravske županije po peti puta organiziramo ovaj maraton. Ove godine maratonom se očinje obilježavati trideseta obljetnica osnutaka 127. brigade HV, koja će se sličnim aktivnostima nastaviti u idućih godinu dana – najavio je Zvonko Kožnjak.

Predsjednik Konjičkog kluba Virovitica Marijan Žeravica uputio je riječi zahvale.

Zahvalio bih se svima koji su i ove godine pomogli organizaciju konjičkog maratona, a posebno bih se zahvalio našim prijateljima iz Konjičkog kluba iz Vrbovca, koji su se priključili ovogodišnjem maratonu – u riječima zahvale naglasio je Marijan Žeravica.

Nakon odmora sudionici maratona obišli su spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Rezovcu, Milanovcu, Svetom Đurađu i Podgorju. Maraton je završio u večernjim satima u Golom Brdu zajedničkim druženjem svih sudionika. (www.icv.hr, mš)

Skip to content