Fotogalerija: Na javnoj tribini u Virovitici predstavljen program i posebnosti rada Radio Marije

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U virovitičkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici jučer, 2. srpnja, na javnoj tribini moglo se više doznati o Radio Mariji, neprofitnoj udruzi koja medijski u Hrvatskoj djeluje već 22 godine.

O samom programu radija, kao i posebnostima rada, govorili su: Predsjednica Radio Marije Nevenka Mišić, koordinatorica projekata Katarina Tadić te volonter iz Virovitice Božidar Biondić.

Inače, u program je uključeno čak 300 volontera te 115 molitelja, a njihov rad ovom je prilikom podržao i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Radio Marija je jedan od medija koji promovira vjeru i ljubav i kao takav je u današnje vrijeme i više nego potreban te mi je posebno drago što se emitira i iz Virovitice, rekao je gradonačelnik Kirin.

Predsjednica Nevenka Mišić kao misiju ove neprofitne udruge istaknula je podršku malom čovjeku, osamljenima i napuštenima.

Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio se postupno širi i uskoro postaje svjetski pokret. Danas preko 80 postaja u svijetu djeluje preko projekta Radio Marija. U Hrvatskoj se emitira iz Zagreba, Rijeke i Opatije, Splita, Virovitice, Vinkovaca i Vukovara. A o posebnostima programa govorila je Katarina Tadić, koordinatorica projekata.

Mi smo uvijek smatrali da Radio Marija ne treba biti samo radio postaja koju ćete upaliti i slušati od točke A do točke B. Ona treba biti puno više od toga – vaš životni suputnik, prijatelj, nekada i učitelj. Upravo stoga i program kreiramo prema potrebama slušatelja te se tu mogu poslušati emisije iz različitih područja – od zdravstvene skrbi, teologije, društvenih znanosti, obrazovanja do socijalne skrbi, rekla je K. Tadić.

Inače, od 80-ak postaja Radio Marija u svijetu, na Internetu je hrvatski treći po slušanosti. Prema tim podacima, prošle godine slušalo ga je 286.000 slušatelja u Domovini i svijetu.

Nazočnima na tribini na kraju se obratio i volonter Božidar Biondić koji je predstavio emisije koje se emitiraju iz Virovitice.

Slušatelji na Radio Mariji petkom u 11,35 sati mogu poslušati „Virovitičku panoramu“, informativnu emisiju o događanjima u Virovitici i okolici, a nedjeljom u 8,15 emisiju „Mladi i vjera“. Osim toga, u ljetnoj shemi programa imamo novu emisiju koju uređuju i vode mladi koji su organizirali 2. virovitički oratorij za sve tri virovitičke župe „Svet ili ništa“, a u rasporedu je od ponedjeljka do petka u 16,00 sati, rekao je B. Biondić.

Tribina je održana u sklopu projekta „Integracija i psihosocijalna podrška socijalno osjetljivih skupina kroz radijske, promotivne i druge aktivnosti udruge Radio Marije“, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj je kroz projekt ostvariti mrežu promotivnih i volonterskih aktivnosti i materijala s kojima bi opću populaciju upoznavali s radom i poslanjem Radio Marije. Cilj nam je osposobiti i pripremiti ljude čija bi zadaća bila educirati i govoriti općoj populaciji o životnim teškoćama socijalno osjetljivih skupina poput umirovljenika, nezaposlenih, bivših ovisnika, hrvatskih branitelja.

Radio Marija u projektu ima cilj ostvarivati integraciju stvaranjem prostora i medija koji širi osoban pristup slušateljima i njihovim životima i ostvarivati psihosocijalnu podršku svim skupinama i pojedincima kojima je potrebna.

Skip to content