Fotogalerija: Mnoštvo djece iz Dječjeg vrtića Cvrčak, uz vježbanje i osmijeh, obilježilo je Svjetski dan pješačenja

U organizaciji Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i Sportske zajednice grada Virovitice, te Dječjeg vrtića Cvrčak, na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, obilježen je Svjetski dan pješačenja.

Uz mnoštvo djece, volontere iz Atletskog kluba Virovitica i rukometašica iz 1234 Virovitice, nazočne je pozdravio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, naglasivši važnost kretanja, posebno pješačenja, ali i bavljenja sportom kod djece i mladih. Uz njega, između ostalim, bio je tu i zamjenik župana Marijo Klement, tajnici županijske i gradske sportske zajednice, Dora Međimorec i Tihomir Majstorović, djelatnice i djeca iz Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica. Oni su pola sata vježbali ispred Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

Prije 27 godina, 1992., u Rio de Janeiru u Brazilu, nakon samita o očuvanju okoline, međunarodna organizacija TAFISA je predložila da se jedan dan u listopadu proglasi Svjetskim danom pješačenja. Cilj je bio izvesti toga dana štoviše ljudi u prirodu kako bi se manifestirala pripadnost određenoj sredini i razvila svijest o potrebi ekološkog očuvanja te sredine ali i svijest o potrebi kretanja. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content