Fotogalerija: Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić obišao Dvorac Pejačević u Virovitici koji je obnovljen u sklopu najvećeg gradskog EU projekta

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitičko-podravsku županiju posjetio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić. Uz njega, bio je i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić. Njih su domaćini, između ostalim, predvođeni županom Igorom Androvićem, saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, kao i gradonačelnikom grada Virovitice Ivicom Kirinom, proveli kroz neke od najznačajnijih kapitalnih projekata, među kojima je i Dvorac Pejačević u Virovitici. Riječ je o najvećem i najznačajnijem projektu Grada Virovitice, koji je trajao 36 mjeseci i čija je vrijednost veća od 81 milijun kuna. U sklopu projekta obnovljen je Dvorac koji je sagrađen 1804. godine, parku je vraćen perivojni izgled, posađena su nova stabla, grmlje i ukrasno raslinje, uređene su šetnice u parku, kao i šetnica pored Gimnazije Petra Preradovića koju krasi nova, moderna fontana, postavljeni su dizajnerski drveni mostovi od kojih svaki ima svoju priču vezanu uz Viroviticu…

Osim Dvorca Pejačević, obišli su i VIDRA-u, jednu od najboljih razvojnih agencija u Hrvatskoj te Dvorac Janković, budući Centar za posjetitelje u Suhopolju.

Uz multifunkcionalnu halu Viroexpo u Virovitici koja je dovršena i predstavlja prvi strateški projekt financiran Razvojnim sporazumom te Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu čiji su radovi počeli prije nekoliko dana, na Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem u Orahovici bit će potpisan ugovor za treći strateški projekt, a riječ je o projektu uređenja Turističko-rekreacijskog centra „Jezero – Hercegovac – Ružica grad“ ukupne vrijednosti 81 milijun kuna čiji je nositelj Grad Orahovica.

U tijeku je i natječaj na koji je Županija prijavila projekt obnove posljednjeg neobnovljenog dvorca na području županije – Dvorca Janković u Cabuni koji bi trebao postati Centar za kulturu zdravlja. Peti, također prijavljen projekt, je Kuća čaja čiji je nositelj Općina Špišić Bukovica, koji će kao centar za posjetitelje doprinijeti razvoju turizma na području općine Špišić Bukovica i cijele Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content