Fotogalerija: Maturanti Gimnazije Petra Preradovića na virovitičkoj šetnici otplesali quadrillu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

I ove se godine Gimnazija Petra Preradovića Virovitica svečanim programom oprostila od svojih maturanata. Dio programa i ove je godine bila quadrilla, francuski dvoranski ples koji maturanti tradicionalno plešu na norijadi širom svijeta.

Gotovo stotinu gimnazijalaca danas (srijeda) na virovitičkoj šetnici zaplesalo je ovaj ples. Prema riječima profesorice Tjelesne i zdravstvene kulture virovitičke gimnazije Maje Tkalčec, koja je i prošle godine organizirala učenje ovog plesa, maturanti su se za nastup počeli pripremati početkom godine. Istaknula je i kako se nada da će se sljedeće godine uključiti i maturanti iz drugih virovitičkih škola.

Virovitičku quadrillu s osmijehom su gledali učenici, profesori i djelatnici Gimnazije, a pridružili su im se i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, njegovi zamjenici Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac, županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac i direktorica gradske Turističke zajednice Katarina Đurđević. Novi ravnatelj Gimnazije Kristijan Gostimir svim učenicima je poželio uspješan nastavak školovanja i veselu, ali sigurnu zabavu na Norijadi. (www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)

Skip to content