Fotogalerija: Maškare zavladale gradom – pogledajte kako je bilo na 21. virovitičkom dječjem maskenbalu

Gusari, kauboji, vile, princeze, zombiji, bubamare, super heroji, zečići – zavladali su danas Viroviticom, a ključeve grada od gradonačelnika Ivice Kirina preuzeo je kauboj Dva pištolja i kao meštar karnevala naredio veselje i ples. Riječ je dakako o 21. Virovitičkom dječjem maskenbalu, koji se tradicionalno održava u organizaciji Društva naša djeca te pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i gradske Turističke zajednice, a koji je ove godine okupio brojne maske u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici.

maskare vtc 2018 18

U dobroj atmosferi za koju je bio zadužen virovitički glumac Goran Koši kao voditelj, sudionicima su se predstavili i Gradska glazba i mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica, Virovitičke mažoretkinje KUC te Glazbena igraonica Glazbene škole Jan Vlašimsky.

– Kroz igru, pjesmu i zabavu i ove su godine volonteri našeg društva, uz potporu Grada i gradske Turističke zajednice uspješno proveli još jedan maskenbal, zabavljali su se i veliki i mali, i pekari i vile, jednorozi… Različite maske su došle zabaviti se i osladiti se finim krofnama. Nije nedostajalo ni igara, druženja, odnosno svega onog na što su posjetitelji već navikli i što od ovog maskenbala i očekuju – zadovoljna odazivom rekla je Željka Barić, predsjednica Društva naša djeca Virovitica.

maskare vtc 2018 6

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je kako je dječji maskenbal jedna od onih manifestacija koja gradu daje dušu i u kojoj podjednako uživaju i pamte je ne samo mali, nego i veliki. Virovitičkom dječjem maskenbalu nazočili su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević…

Koje su maske zavladale gradom, otkrijte u našoj fotogaleriji… (www.icv.hr, mlo, foto: Matija R.)

Skip to content