Fotogalerija: Gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima obišao radove na izgradnji multifunkcionalne hale u kojoj će se održavati sajam Viroexpo

Radovi na izgradnju multifunkcionalne hale na prostoru bivše vojarne, u kojoj će se održavati Međunarodni sajam Viroexpo, u punom su jeku. Riječ je o 5.200 četvornih metara zatvorenog te još 900 četvornih metara natkrivenog multifunkcionalnog prostora koji će služiti i za održavanje drugih sajmova i manifestacija.

Radove izvodi tvrtka Gradba d.o.o., a stručni nadzor CIP d.o.o. Projekt je vrijedan više od 14 milijuna kuna i financira se sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a izradila ga je Razvojna agencija VIDRA, dok je zemljište za izgradnju osigurao je Grad Virovitica.

Radove je obišao virovitički gradonačelnik Ivica Kirin s gradskim pročelnicima Kristijanom Sabom i Alenom Bjelicom.
Ovo će biti multifunkcionalna hala koja neće služiti samo za sajmove već ćemo nastojati da tijekom cijele godine bude u funkciji. Također, ovo je jedan u nizu projekata kojima vraćamo život u ovaj dio grada. Na prostoru nekadašnje vojarne danas imamo Visoku školu, studentski dom i restoran, ovdje će se graditi Tehnološko-inovacijski centar, u pripremi je izgradnja treće osnovne škole…, rekao je gradonačelnik Kirin.

Nakon izgradnje hale, Međunarodni sajam Viroexpo napokon će dobiti svoje sjedište. Od svojih početka do danas, lokaciju održavanja mijenjao je šest puta.

Nova hala trebala bi biti gotova do idućeg, 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019, koji će se održati od 22. do 24. veljače 2019. godine, a na tom prostoru na raspolaganju će biti i dodatna parkirališna mjesta. Naime, parcela između buduće hale i planiranih bazena predviđena je za zajedničko parkiralište čime će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje. Nositelj projekta izgradnje novog parkirališta je Grad Virovitica, a predviđena su oko 452 parkirališna mjesta. (virovitica.hr; fotografije: Martina Bašić i Matija Rođak)

Skip to content