Fotogalerija: „Dan narcisa“ u Virovitici – akciju je podržao i gradonačelnik Ivica Kirin, a dobrovoljni prilozi namijenjeni su mališanima oboljelima od malignih bolesti

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Da imaju veliko srce, građani su još jednom pokazali danas, podržavši akciju Lige protiv raka Virovitičko-podravske županije „Dan narcisa“.

Dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke provodi se ove godine pod nazivom „Budimo zajedno“, u našoj županiji obilježava se do 25. ožujka, a centralno obilježavanje održalo se danas u Virovitici.

Tradicionalna prodaja narcisa, tijekom koje su građani i udruge mogle dati svoj dobrovoljni prilog i tako pomoći svima koji se bore protiv ove zloćudne bolesti, ima posebnu priču – ove godine prilozi su namijenjeni mališanima oboljelima od malignih bolesti. – Jako nam je drago što ćemo ove godine obradovati mališane za Uskrs, od dobrovoljnih priloga kupit ćemo četiri računala i jednog psa u terapijske svrhe – rekla je Maja Đurica Truhlaž iz Lige.

O važnosti ove akcije govorio je dr. Miroslav Venus, predsjednik Lige, naglasivši kako je važno o ovoj temi govoriti i ukazivati na bitno. – Želimo podići razinu svijesti kod svih naših stanovnika da postoji jedna ružna bolest, a to je karcinom dojke koja ne zahvaća samo žene, nego i muškarce, te da je u potonjem slučaju još i opasniji. Ove, nama jako drage akcije, uz potporu svim oboljelima, imaju za cilj i potaknuti žene na samopregled, da se što prije jave svom liječniku i ginekologu u slučaju svake sumnje ili početne promjene na dojkama. Jer, ako se otkrije u što ranijoj fazi, to više nije smrtonosna bolest, štoviše, to je bolest s kojom se kronično živi – poručio je na današnjoj akciji dr. Miroslav Venus.

 

Potporu akciji uz brojne građane dali su i župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, Lions Club Vereucha, Udruga žena Gornje Bazje, Udruga žena Bukovčanke te brojni drugi.

Da je ova humanitarna akcija prilika da društvo skrene pažnju na žene, koje su stupovi obitelji, istaknuo je pritom gradonačelnik Ivica Kirin. Župan Igor Andrović kazao je kako mu je drago što će ova gesta dobrote mališanima uljepšati Uskrs te da će Liga i svi oboljeli uvijek imati potporu Županije u svojoj borbi za zdravlje.

U sklopu akcije, Liga protiv raka je otvorila podračun na koji svi zainteresirani mogu uplatiti novčane priloge tijekom provođenja akcije. Broj žiro računa je HR9223600001502279230. (icv.hr, mlo; foto: Martina Bašić, Kristijan Toplak)

Skip to content