Fotogalerija: Blagdanska čarolija u Virovitici – paljenjem božićne rasvjete i prve adventske svijeće započeo Advent u Palači

Blagdanska čarolija večeras je stigla i u naš grad. Paljenjem prve adventske svijeće, koja simbolizira nadu i iščekivanje te božićne rasvjete, započeo je Advent u Palači.

Blagdansko raspoloženje, nasmijana dječja lica i neodoljivi mirisi koji su se širili iz turističkih kućica obilježili su ovu bajkovitu večer u dvorištu Palače Pejačević.

Poruku radosti, ljubavi i mira poslali su i naši najmlađi puštanjem „balona dobrih želja“.

IMG 0925

Brojnim građanima koji su se okupili kako bi zajedno obilježili početak najljepšeg doba u godini obratio se gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin uz poruku da nam Advent u srcima traje 365 dana u godini.

Želim da kako u najljepšim, tako i najtežim trenucima osjetite Božju blizinu, a adventsku poruku nade, radosti i mira nosite u srcu tijekom cijele godine. Živimo u vremenu koje pred nas stavlja velike izazove te je ovo predblagdansko vrijeme idealna prilika da zastanemo i posvetimo se svojim bližnjima. – rekao je gradonačelnik Kirin ujedno najavivši za nagodinu, po završetku radova na obnovi Dvorca Pejačević i Gradskog parka, novu lokaciju održavanja Adventa.

MG 0329

Nakon paljenja božićne rasvjete i prve adventske svijeće uslijedio je prigodan program koji su u sklopu manifestacije „Prosinac u gradu“ pripremili Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice. Za pravu blagdansku atmosferu pobrinuli su se Glazbena igraonica pod mentorstvom Dijane Sulimanac i Kvartet saksofona Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, Zbor katoličke osnovne škole pod vodstvom Irene Maras i uz pratnju Maria Večerića, Ana Filipović i Perica Mihaljević te virovitički „Kvartet Artes koji je koncertom ponovno oduševio sve nazočne.

IMG 0987

Večerašnjem događaju pridružile su se i članice virovitičkog Lions kluba Vereucha koje su izložile svoje kreativne radove u sklopu akcije “Srce dobrote”. Dobrovoljne priloge koje su večeras prikupile, lajonsice su namijenile za poklone djeci korisnika Centra za slijepe i slabovidne osobe Virovitičko-podravske županije.

Ugođaj Adventa u prekrasnom ambijentu upotpunila je i gastronomska ponuda u turističkim kućicama te su Virovitičani i njihovi gosti, uz druženje i glazbu, uživali u kuhanom vinu, kobasicama, božićnim kolačima, germknedlama, fritulama, jelima Mikeškog jestvenika i drugim delicijama.

IMG 0997

Adventski vijenac, Mrazov kutak, mjesto za poljubac i ogromna božićna jelka bili su idealni kutci za druženje, ali i snimanje blagdanskih fotografija.

Osim Adventa u Plači koji će se odvijati svake nedjelje u blagdanskom ruhu dvorišta Palače Pejačević, u sklopu „Prosinca u gradu“ očekuju nas ukupno 63 događaja sportskog, kulturnog i zabavnog karaktera, a velik dio njih odnosi se na one koji se blagdanima najviše vesele – naše najmlađe.

– „Prosinac u gradu“ je tradicionalna manifestacija kojoj se naši sugrađani raduju, no ovo je ujedno i turistička manifestacija u sklopu koje pripremamo zanimljive i prigodne sadržaje kako za naše sugrađane, tako i brojne posjetitelje koji u ovo predblagdansko vrijeme dolaze u naš grad, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević dodavši kako je posebno veseli što broj posjetitelja raste iz godine u godinu.

A kako je protekla prva adventska nedjelja u Virovitici, progledajte u našoj fotogaleriji…

(virovitica.hr; fotografije: M. Bašić i M. Rođak)

MG 0097

 

Skip to content