Fotogalerija: Biciklistička karavana na “Putu prijateljstva Vukovar – Ljubljana” prošla kroz Viroviticu

Na svom putu od Vukovara do Ljubljane, i ove godine se u Virovitici zaustavila biciklistička karavana ”Put prijateljstva”, koju Hrvatsko društvo prijateljstva iz Ljubljane organizira već 17. godina zaredom.

Prema riječima predsjednika Izvršnog odbora društva Milana Pavelića, karavana se održava u povodu Dana državnosti, koji se u Hrvatskoj i Sloveniji slavi istoga dana, a prolazi kroz 11 hrvatskih i četiri slovenska grada. Cilj karavane je unaprjeđivanje dobrih međususjedskih odnosa između dvije susjedne zemlje povezivanjem svih odredišta karavane te promocija biciklizma, kao i upozoravanje na važnost zdravog načina života.

Glavni inicijator Milan Pavelić ove godine nije prošao put karavane biciklom, već u pratećem vozilu, dok je na čelu karavane bio njegov sin Mihael.

– Ove godine ima nas tridesetak slovenskih i hrvatskih biciklista, koji ćemo u tri dana prijeći 500 kilometara uz dva noćenja u Đurđevcu i Samoboru – rekao je Mihael Pavelić.

U Virovitici su karavanu uz brojne građene dočekali Vlasta Honjek –Golinac, zamjenica gradonačelnika, Alen Bjelica gradski pročelnik za društvene djelatnosti i Gradska glazba.

Biciklisti, u čijoj pratnji su bili i članovi virovitičkog biciklističkog kluba BOR te Kluba za ekspedicionizam i sport KEKS, okrijepili su se ispod gradskog sata vodom, sokovima, pivom i kolačima. Nakon gotovo jednosatnog odmora nastavili su svoj put prema Đurđevcu. (www.icv.hr, adf, mš, foto: M. Bašić)

Skip to content