FOTOGALERIJA: Akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ u središtu Virovitice

Mnoštvo mališana okupilo se u subotu na Trgu dr. Franje Tuđmana u Virovitici te pokazalo svoju spretnost upravljanja biciklima, romobilima, rolama… Povod je bila edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ koju Autoklub Virovitica i Policijska uprava virovitičko-podravska već tradicionalno provode povodom početka nove školske godine.
Cilj je senzibilizirati javnost na velik broj djece u prometu te pozvati vozače na još veći oprez i poštivanje prometnih znakova, osobito u blizini škola i vrtića te dječjih igrališta. Na oprez i pravilno prevoženje djece u automobilima pozvani su i roditelji kao ključni faktori u prometnom odgoju. Naime, prema statističkim podacima, djeca posljednjih godina češće stradavaju kao putnici u automobilu.

IMG 3291
Na oprez u prometu sve sudionike je pozvao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin naglasivši da su u cilju povećanja sigurnosti djece prilikom prelaska kolnika, u sklopu redovnog održavanja cesta, izvedeni radovi na obilježavanju horizontalne signalizacije u školskim zonama (obilježavanje natpisa “ŠKOLA” i pješačkih prijelaza u blizini škola) te da su predstavnici Grada Virovitice, Hrvatskih cesta i Postaje prometne policije obavili pregled postavljene signalizacije u zonama škola na području grada i utvrdili da su sve ceste u blizini škola pravilno obilježene.

IMG 3261
Tajnik Autokluba Virovitica Robert Valenteković tom prigodom istaknu je da se djeca na ovaj način educiraju kako se pravilno voziti na svojim biciklima, triciklima i romobilima, poštivajući pritom prometna pravila i obraćajući pozornost na ostale sudionike u prometu.
Djelatnica Policijske uprave virovitičko-podravske Anita Relić kazala je kako se slične akcije provode i tijekom godine kada djelatnici policije i auto škole obilaze vrtiće i škole te dijele djeci edukativne slikovnice i poznate žute kape.

Dobroj atmosferi u središtu grada doprinijeli su i polaznici Glazbene škole Jan Vlašymski sa svojim izvedbama.

Uz grad Viroviticu, u akciju „Sigurno u školu s HAK-om“ uključila se i Orahovica te općine Pitomača, Špišić Bukovica , Lukač , Gradina, Suhopolje i Čačinci.

Skip to content