FOTOGALERIJA: Na 10. Susretima umirovljenika VPŽ okupilo se oko 1.000 sudionika iz 22 udruge

Virovitičko-podravska županija danas (subota) je za umirovljenike s područja županije, a u suradnji s Maticom umirovljeničkih udruga VPŽ, organizirala tradicionalne, ove godine i jubilarne, 10. po redu Susrete umirovljenika koji su održani u Virovitici u hali Viroexpo.

Tom prigodom oko 1.000 umirovljenika, članova brojnih umirovljeničkih udruga, ali i drugih gostiju, druženjem kroz pjesmu i ples, ali i mnoge zabavne igre, iskoristilo je lijepi subotnji dan koji su proveli u društvu kolega umirovljenika, rodbine, prijatelja…

Cijelom tom veselom društvu pridružili su se i djelatnici Opće bolnice Virovitica koji su po želji mjerili tlak i šećer u krvi, djelatnici policije, vatrogasci, zaštitari, sportski djelatnici i svi drugi koji su starijim građanima htjeli osigurati što ljepši i sigurniji boravak na ovim susretima.

Susrete je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a brojne umirovljenike, pozdravio je i predsjednik Matice umirovljeničkih udruga VPŽ, Antun Han. Svečanosti otvorenja, uz župana Androvića, nazočila je i saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac, načelnik općine Špišić Bukovice Hrvoje Miler, načelnik općine Gradina Josip Vučemilović – Jurić…

Nakon pauze uzrokovane koronavirusom, svi zajedno jedva smo dočekali da se možemo družiti s našim starijim žiteljima, ali vjerujem da su i oni sretni što mogu vidjeti svoje prijatelje iz drugih umirovljeničkih udruga, ali možda i sklopiti neka nova prijateljstva. Treća životna dob je vrlo značajna u društvu, neovisno da li se radi o prikupljanju korisnih iskustava ili različitim oblicima suradnje, jer poznato je da upravo umirovljenici pripadaju vrlo aktivnoj grupaciji građana koji sudjeluju u brojnim projektima i događajima koji obogaćuju sadržaje Virovitičko-podravske županije – rekao je tom prigodom župan Igor Andrović.

U kulturno-zabavnom programu nastupio je zbor i folklorna skupina Udruge umirovljenika Hrvatske općine Pitomača, folklorna skupina Matice umirovljeničkih udruga VPŽ, pjesnici – umirovljenici Borislav Radanović i Anton Toni Juran, pobjednik 1. županijskog festivala pjevača – umirovljenika VPŽ pod motom “Pjesme naše mladosti”, Tomislav Lucić, skupina rekreativaca pod vodstvom Ane Pavoković, a za dobru zabavu pobrinula se grupa “Intro band”. Voditelj je bio Trpimir Markotić.

Osim glazbe i plesa, održane su i sportsko-zabavne ige u natjecanju na visećoj kuglani, bacanju potkova i kolutova, nošenju košare na glavi, nošenju jaja u žlici, beli, šahu, brzom hodanju i plesu.

Umirovljenike su na ovom događaju, posluživali djelatnici Virovitičko-podravske županije i županijskih institucija…

(www.icv.hr, bs, www.vpz.hr, foto: K. Toplak, M. Bašić)

 

Skip to content