FOTO: Zatvoreno 17. svjetsko prvenstvo pasa tragača – Hrvatska osvojila titulu svjetskih prvaka

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u zgradi bivše Virovitičanke zatvoreno 17. svjetsko prvenstvo pasa tragača koje se je od 14. do 17. travnja održavalo u Virovitici. Svečanost zatvaranja otpočela je mimohodom svih sudionika u kojem su nastupili predstavnici iz Austrije, Italije, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Rusije…Jučer je u zgradi bivše Virovitičanke zatvoreno 17. svjetsko prvenstvo pasa tragača koje se je od 14. do 17. travnja održavalo u Virovitici. Svečanost zatvaranja otpočela je mimohodom svih sudionika u kojem su nastupili predstavnici iz Austrije, Italije, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Švicarske i Hrvatske.

Nakon mimohoda proglašeni su ukupni pobjednici. Titulu svjetskih prvaka u ekipnom natjecanju odnijela je reprezentacija Hrvatske sa 383 boda, drugo mjesto pripalo je Sloveniji sa 368 bodova, treće Danskoj sa 367….

U pojedinačnoj konkurenciji svjetski prvak postao je Erwin Patzen (Švicarska)sa psom Aly vlasn. Hause Patzen -196 bodova, drogo mjesto osvojio je Dubravko Stipanić (Hrvatska) sa psom Cello vlasn. Haus Milošević – 194 boda, dok je treće mjesto zauzeo Michael Tomczak (Danska) sa psom Aik vom Rio Negro – 193 boda…..

Prije proglašenja pobjednika prisutnima su se obratili predsjednik Svjetske kinološke organizacije Frans Jansen  i predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Damir Skok  koji su se između ostalog posebno zahvalili Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji na velikoj pomoći pri organizaciji ovako velikog i značajnog natjecanja.

Svjetsko prvenstvo održano je u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza, a pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Grad Virovitica pokazao se izvrsnim domaćinom ovog nesvakidašnjeg natjecanja koje se odvijalo na poljima i poljoprivrednim dobrima oko Virovitice.

Svečanost zatvaranja završena je predajom službene zastave Njemačkoj koja će biti organizator slijedećeg svjetskog prvenstva.

Skip to content