FOTO: Virovitica na vodi 2009 – prvo polufinale

Jučer su na virovitičkom gradskom bazenu prvim polufinalnim susretima na kojem su nastupile ekipe Korije, Podgorja, Sv Đurađa i mađarskog Barcsa započele druge po redu igre na vodi pod nazivom ”Virovitica na vodi 2009.”.1 1246794950Jučer su na virovitičkom gradskom bazenu prvim polufinalnim susretima na kojem su nastupile ekipe Korije, Podgorja, Sv Đurađa i mađarskog Barcsa započele druge po redu igre na vodi pod nazivom ”Virovitica na vodi 2009.”.Igre u organizaciji Grada Virovitice, Turističke zajednice Grada Virovitice i Športske zajednice Grada Virovitice ove su godine, nakon prošlogodišnje četiri, okupile čak osam ekipa iz Čemernice, Korije, Milanovca, Podgorja, Rezovca, Sv. Đurađa i Taborišta, te po prvi puta i natjecatelje iz susjednog mađarskog grada Barcsa što će im je dalo i međunarodni predznak.

Trideset natjecatelja okušalo se je u devet disciplina, uz već stare; lovu na šarana, vodenoj košarci, kad naš brod plovi, prijevoz kašeta čamcem, pivskoj klackalici, potezanju užeta u vodi i lovu na čepove, osmišljene su još i dvije nove discipline; povlačenje plutače i borba na gumenim zračnicama.Natjecanje je otvorio gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je svim natjecateljima poželio dobar uspjeh ali i odličnu zabavu, te pozvao navijače na prepunim tribinama da bučno navijaju za svoje favorite.

Prva je na programu bila igra ”Povlačenje plutače” gdje su natjecatelji povlačili plutaču prema naprijed s jednog kraja bazena na drugi. U ovoj igri najuspješnija je bila ekipa iz Barcsa i osvojila 10 bodova, drugi je bio Sv. Đurađ i osvojio 8, Podgorje je bilo treće i prikupilo 6 bodova, a posljednje mjesto zauzela je Korija koja je prikupila 4 boda.Nakon toga snage su se odmjerile u lovu na šarane gdje je pobjednik bila ekipa iz Sv. Đurađa koja je prva golim rukama uspjela uloviti jednog od četiri šarana koji su pušteni u Gradski bazen iako je šarana prva uhvatila ekipa iz Korije, ali ga je ispustila.

U Borbi na gumenim zračnicama održana su prvo dva polufinalna natjecanja u kojima su uspješniji bili natjecatelji iz Korije i Barcsa. U finalu je uspješnija bila ekipa iz Korije, drugi je bio Barcs, dok je u borbi za treće mjesto spretnije i sretnije bilo Podrorje koje je u nemilosrdnoj borbi na sredini bazena nešto duže ostalo boraviti na zračnici.Vodena košarka probudila je strasti budući da se je radilo u bacanju teniskih loptica sa jednog kraja bazena natjecatelju u sredini bazena koji je zatim nastojao pogoditi mrežicu koju je držao treći natjecatelj na drugom kraju bazena. Kako su svi mogli koristiti sve loptice ali i hvatati loptice svih protivnika borba se je rasplamsala, a na kraju su suci odlučili da su posljednje dvije loptice ekipe Korije pristigle prekasno, pa je keipa Sv. Đurađa osvojila novih 10 bodova, Koriji je pripalo 8, Barcsu 6 i Podgorju 4 boda.

U petoj igri Kad naš brodi plovi stigle su i prve diskvalifikacije jer Korija i Sv. Đurađ nisu korektno ispunile zadatak prelaska bazena na luft madracu., pa je pobjeda pripala ekipi Barcsa dok je drugo bilo Podgorje.Na red su došli i posjetitelji za koje je priređena nagradna igra, a sudionicima su pripale i vrijedne nagrade.

Prijevoz kašeta čamcem posebno je bilo uzbudljivo jer su kašete nemilosrdno ispadale sa čamaca i plutale bazenom. Ipak ekipa Sv. Đurađa najbolje je plovila, dok je ekipa iz Barcsa iako je najviše kašeta pogubila po bazenu ipak svojom upornošću uspjela doći do drugog mjesta, a Podgorje bilo nešto spretnije od Korije.
Nakon šest igara izdvojile su se u vodstvu ekipe Barcsa sa 50 boda i Sv. Đurađa sa 47 bodova i istakle kandidaturu za finale 31. srpnja budući da su Podgorje sa 36 i Korija sa 35 bodova osjetno zaostali.

Iako se činilo da su finalisti odlučeni ipak je slab plasman ekipe Barcsa u Pivskoj klackalici kada se je trebalo u malim posudama prenijeti što više vode iz bazena i tako uz pomoć klackalice podići pivsko bure od 30 litara dao malu nadu ekipi iz Podgorja koji su u ovoj igri bili treći, dok su najuspješnija bila ekipe iz Sv. Đurađa.

Kada je već nada počela tinjati ekipa iz Podgorja odlučila je dati sve od sebe u najinteresantnijom i najtežoj disciplini povlačenju užeta u vodi. Nakon što su u polufinalu pobijedili ekipu iz Korije u finalu ih je dočekala ekipa ”teškaša” iz Sv. Đurađa i nakon doista iscrpljujuće borbe i bučnog navijanja s tribina uspjeli su pobijediti, a kako je u borbi za treće mjesto ekipa iz Korije bila uspješnija od Barcsa, razlika između Barcsa i Podgorja smanjila se je na samo 6 bodova i tako si se je stvorila mogućnost da eventualnom pobjedom u posljednjoj disciplini ( ukoliko Barcs bude posljednji) ipak u posljednji trenutak izbore finale.

Unatoč silnoj želji ekipe Podgorja u posljednjoj disciplini ekipa iz Mađarske ipak nije dopustila iznenađenje i izronivši najviše čepova sa dna bazena i na taj način potvrdila drugo mjesto i ulazak u finale.

Skip to content