FOTO & VIDEO Rođendanski koncert Glazbene škole Jan Vlašimsky za pamćenje, Tango s najmlađima otpjevao Ivan Dečak

Publika je večeras (srijeda) imala prilike uživati u prekrasnoj glazbenoj poslastici gradu Virovitici, koju je za svoje sugrađane pripremila slavljenica, Glazbena škola Jan Vlašimsky, a koja obilježava 136. godišnjicu postojanja.

Tradicionalan koncert i ove godine pokazao je svu raskoš talenata okupljenih u Tamburaški kvartet, Harmonikaški orkestar, Jazz ansambl, Tamburaški orkestar te Puhački orkestar. Svoj obol na poseban način uvijek daju najmlađi – oni okupljeni u zbor Slavuji, kao i Glazbena igraonica, bez kojih priča o ovoj školi ne bi bila potpuna.

U pozdravnom govoru ravnatelj škole Damir Mihaljević zahvalio je svim nastavnicima, profesorima, mentorima, a ponajviše roditeljima, Gradu i Županiji te institucijama na potpori u radu.

Bez te potpore ne bi bilo ni ovakvih rezultata, pogotovo u ovim godinama pandemije koje su iza nas, a tijekom kojih smo ostali čvrsto stajati na nogama i njegovati glazbu. Svaki učenik i njegov rezultat najbolji je promotor ne samo naše škole, već i cijelog grada Virovitice. Koncerti poput ovog, kao i onaj koji nas čeka sutra, pokazuju što to djeca rade u ovoj Glazbenoj školi, što sve imamo. Ne samo instrumente, već i divne, krasne ljude koji upotpunjuju kulturu grada Virovitice – rekao je D. Mihaljević i pozvao publiku da i sutra dođe na Šetnicu i uživa u nastupima.

Da je Glazbena škola Jan Vlašimsky kulturni biser koji je na ponos cijelom gradu, smatra i gradonačelnik Ivica Kirin.

Ponosan sam što sam gradonačelnik u gradu koji ima ovakvu školu, zahvaljujem svima koji danas u njoj uče i rade, kao i onima koji su prije njih ostavili svoj trag u povijesti škole. Mogu samo čestitati svima, ponajviše roditeljima koji svoju djecu potiču da se bave glazbenom kulturom. To naš grad čini gradom, pravom kulturnom i urbanom sredinom – poručio je gradonačelnik I. Kirin. U koncertu je uživao sa svojim suradnicima.

A prilike za uživanje je bilo – izvođači su publiku proveli kroz glazbeni vremeplov i svu rapsodiju instrumenata i zvuka, između ostalog i kroz varijacije na Handelov Sara bande na tamburici, Billie Jean M. Jacksona i hitova Boney M-a na harmonici, jazz Blue Bossa, tamburašku izvedbu El condor pasa te Cohenov Hallelujah i Schulteov Olympic dream u izvedbi puhačkog orkestra.

Kako su Slavuji sa pjesmom “Ptice svijetom putuju” otvorili koncert, tako su posebnu završnicu priredili mališani okupljeni u Glazbenu igraonicu, koja je do posljednjeg mjesta ispunila pozornicu.

Kao da “Tango” virovitičke Vatre, koji su pripremili za nastup nije sam bio dovoljan za iznenađenje, publiku su oduševili svojim posebnim gostom – frontmenom Ivanom Dečakom koji im se pridružio i tako zaista zagrijao atmosferu do kraja.

Tangom je završen prvi u nizu koncerata s kojima Glazbena škola ove godine časti Virovitičane i goste za svoj veliki 136. rođendan. Zavirite u našu galeriju i otkrijte djelić atmosfere koju je najbolje osjetiti – uživo. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

Skip to content