FOTO: Pogledajte kako će izgledati pješački mostovi u virovitičkom Gradskom parku

Povjerenstvo za odabir dizajnerskih rješenja četiri mosta u Gradskom parku u okviru projekta „5 od 12“ donijelo je Odluku za rješenja po kojima će se izvoditi predmetni mostovi u virovitičkom Gradskom parku, što je odobrio i Konzervatorski odjel u Požegi.
Od 17 ponuđenih idejnih rješenja studenata Dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Povjerenstvo je odabralo sljedeća:

1. za sjeverozapadni most – MARTA LETICA
2. za sjeveroistočni most – MATIJA BATOVIĆ
3. za jugoistočni most – LEONARD BOROVIČKIĆ
4. za jugozapadni most – ĐANI LACMANOVIĆ

Za most koji ide preko grabišta u centralnom pravcu središnja vrata Gimnazije Petra Preradovića – središnji ulaz Dvorca Pejačević, izabrano je rješenje PAOLE DODIĆ.
U slučaju da se neko izabrano dizajnersko rješenja neće moći izvesti, Povjerenstvo će izabrati novo.

situacija mostovi

Podsjetimo, u sklopu projekta revitalizacije i uređenja virovitičkog Gradskog parka, u parku će, između ostalog, biti uređeno i šest mostova – dva glavna te četiri bočna. Idejna rješenja za pješačke mostove izradili su studenti Dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, javnosti u predstavljena u prosincu prošle godine, a građani su ih mogli pogledati u Centru za kulturu gdje su bila izložena.

Studenti su u ovom projektu na najbolji način izrazili osobne kreacije uzevši pritom u obzir sve potrebne elemente: povijesne činjenice, kompatibilnost i estetiku. Prema riječima voditeljice Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“ Đurđice Aragović, cilj je bio da se koncepti uklapaju u projekt koji ima povijesnu težinu te da ujedno budu i moderni, a studenti su u tome i uspjeli.

Suradnja Grada Virovitice i Arhitektonskog fakulteta na ovom projektu realizira se posredstvom Panonskog drvnog centra kompetencija.

Skip to content