FOTO Izložba Lego kockica u Dvorcu Pejačević oduševila posjetitelje – izložbu možete posjetiti i u nedjelju, 15. kolovoza

Najpoznatije svjetske kockice za sastavljanje su Lego kockice. Potječu iz Danske, a raširene su po cijelom svijetu. Lego kockice imaju milijune malih i velikih obožavatelja.

U Hrvatskoj postoji Klub obožavatelja Lego kockica pod imenom “Kockica”, koji je dio svojih radova povodom Rokova izložio u predvorju Dvorca Pejačević u Virovitici. Izložba je otvorena u subotu, 14. i nedjelju, 15. kolovoza do 20 sati.

Ljubitelji Lego kockica mogu vidjeti niz likova i građevina izrađenih od Lego kockica, od likova i letjelica iz Ratova zvijezda, preko vlakova, automobila, srednjovjekovnog dvorca i gusarskih brodova do Šokice, Đakovačke katedrale svetog Petra i Suhopoljske župne crkve svete Terezije Avilske.

Svi posjetitelji se mogu i sami okušati u sastavljanju likova od Lego kockica, a mogu i sudjelovati u tomboli u kojoj su nagrade naravno kompleti Lego kockica.

Kao udruga postojimo 13 godina. Okupljamo pedesetak članova. Pet naših članova pozvano je u Lego da rade kao dizajneri novih kompleta kockica. Izlažemo po cijeloj Hrvatskoj, gdje god nas pozovu – pohvalio nam se tajnik Kockice Dinko Petz iz Đakova.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

Skip to content