FOTO: U Dječjem vrtiću Cvrčak podignuta zelena zastava

Da bi se zadržao status Eko-škole, potrebno je nakon dvije godine dokazati dostignutu razinu prve godine što je Dječji vrtić „Cvrčak“ uspješno izvršio i obnovio svoj status međunarodne eko-škole. Za obnavljanje statusa bilo je potrebno dostaviti prijavu Nacionalnom koordinatoru i uz prijavu priložiti i potrebnu dokumentaciju o provedbi ovog programa, koja se vodi po programskim koracima ( potrebno je zadovoljiti i 7 programskih koraka koje je potrebno u cijelosti slijediti). Teme i projekti kojima je Dječji vrtić „Cvrčak“ Virovitica u toku ove dvije godine obratio više pažnje bile su: „voda – izvor života“, „prirodni i neoblikovani materijali u dječjoj igri“, „gospodarenje otpadom“, „zdravlje-živjeti s prirodom“.

U vezi sa navedenim danas je u Dječjem vrtiću Cvrčak podignuta zelena zastava i na taj način obilježena obnova statusa međunarodne eko-škole. Djeca su tom prigodom izveli prigodan program, a koordinatorice Ružica Vedrinski i Mandalena Kopas podnijele su izvješće i postignuća o radu Vrtića kao i plan rada ekoškole. Prisutnima se je obratila i ravnateljica Ana Tomac koja se je zahvalila djeci te koordinatoricama što je Dječji vrtić Cvrčak jedan od malobrojnih vrtića u Hrvatskoj sa navedenim statusom kao i Gradu Virovitici na omogućenim odličnim uvjetima za rad.

Nakon svečanosti održane su i radionice pod motom „Otpad nije smeće“ i „Reciklirajmo zajedno-čuvajmo prirodu“  u kojim su sudjelovale skupine Krijesnice, Prijatelji, Iskrice i predškola kao i Eko kviz znanja, vještina i sposobnosti skupina u kojem su sudjelovala skupina Cicibani i Cvrčci.

Obilježavanju statusa Međunarodne eko-škole/vrtića između ostalih nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Šerepac i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je izrazio veliko zadovoljstvo što djeca od malih nogu uče o značaju očuvanja svog okoliša te iskoristio prigodu da pohvali sve oni koji su sudjelovali u realizaciji ovog značajnog projekta.

Skip to content