FOTO: Dan Osnovne škole Vladimir Nazor – najbolji učenik Filip Stevanovski

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Tradicionalnom Glavnom priredbom kao centralnim događajem jučer je Osnovna škola Vladimir Nazor obilježila Dan škole. U programu koji je održan u holu škole sudjelovali su brojni učenici, a između ostalih nazočili su mu i gradonačelnik Grada Virovitice…Tradicionalnom Glavnom priredbom kao centralnim događajem jučer je Osnovna škola Vladimir Nazor obilježila Dan škole. U programu koji je održan u holu škole sudjelovali su brojni učenici, a između ostalih nazočili su mu i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i pročelnica Đurđica Aragović, brojni ravnatelji i umirovljeni profesori, a u ime Virovitičko-podravske županije pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Šerepac.
U pozdravnom govoru ravnateljica škole Sanjica Samac čestitala je učiteljima i učenicima na odličnim rezultatima koje su postigli u protekloj školskoj godini te posebno zahvalila Gradu Virovitici na tome što je u protekloj godini škola znatno uređena. Gradonačelnik Kirin uz čestitke na odličnim rezultatima u protekloj godini istaknuo je žaljenje što učenici i ove škole nemaju na korištene veliku školsku športsku dvoranu te obećao da će se uskoro krenuti i s radovima na rješenju ovog problema.

U okviru programa predstavljeni su i najuspješniji učenici i mentori te proglašen najbolji učenik škole.
Ravnateljica Sanjica Samac predstavila je najuspješnije učenike u protekloj školskoj godini.
Prvi su predstavljeni rukometaši i plivači kao najuspješniji sportaši sa osvojenim prvim mjestom u županiji i četvrtim mjestom na regionalnom natjecanju (Karlo Štimac, Dario Pavić, Leo Vernik, Tin Barić, Stjepan Peršić, Luka Šimić, Mihael Rengel, Domagoj Volenik, Luka Ferenčević, Antonio Starčević, Toni Resler, Alen Vida, Karlo Vašarević, Nikola Kopčinović, Domagoj Perkec, Ivan Požežanac, Matija Šalgaj, Karlo Koledić, Filip Stevanovski i Frano Šušak).

Nakon sportaša predstavljeni su i najuspješniji učenici koji su na županijskim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta i to u matematici (Mijo Piškur, Karlo Aragović, Goran Sabo, Marin Kutnjak i Karlo Koledić), fizici (Karlo Koledić i Filip Stevanovski), hrvatskom (Marin Kutnjak i Matea Flisar), biologiji ( Marijo Kiš i Marin Kutnjak), geografiji ( Domagoj Glumac, Ana Martić, Marin Kutnjak, Filip Stevanovski i Karlo Koledić), informatici (Frane Žada i Filip Stevanovski), tehničkoj kulturi ( Marin Kutnjak, Frano Šušak, Mario Komar i Dario Pavić), astronomiji (Jelena Viljevac, Filip Stevanovski i Marin Kutnjak).
U kategoriji skupni scenski nastup za državnu smotru Lidrano predloženi su Jakov Ferenčević, Lucija Blažević, Saraq Sajfert, Matej Oršulić i Loretta Ćosić – učenici 2.c i 2d razreda). Također su predstavljeni i njihovi mentori i mentorice koji su im pomogli u postizanju ovako dobrih rezultata.

Ipak titulu najboljeg učenika ponio je Filip Stevanovski učenik 8.e razreda koji je svih osam godina završio s prosjekom 5,0 uz uzorno vladanje te odlične rezultate na brojnim natjecanjima na kojima je sudjelovao.Podijeljene su i jubilarne nagrade, a dobili su ih: Romana Brajković – 5 godina, Vlasta Horvat – 15 godina, Melanija Matković – 15 godina, Draženka Šalgaj – 15 godina, Dragica Mikolaš – 20 godina, Božica Paulin Benko – 25 godina, Irena Muškić – 30 godina, Željka Paloš – 35 godina, Marija Nemec – 35 godina, Kata Silner 40 godina i Ivančica Benko 45 godina radnog staža.Nakon podjela jubilarnih nagrada uslijedio je bogat i zanimljiv program koji su izveli učenici škole.

Skip to content