Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu Virovitici odobrio tri projekta

dom durad 1Na natječaju  za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu  odobreno je 125.350,00 kn za rekonstrukciju mjesnih domova u Milanovcu, Podgorju i sv. Đurđu. Opći cilj projekta je  poticanje energetske učinkovitost navedenih objekata koje će doprinijeti  poboljšanju uvjeta kulturnog života i rada udruga u prigradskim naseljima. Glavne aktivnosti uključuju ugradnju nove energetski učinkovite vanjske stolarije i povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade u skladu sa propisima i uvjetima natječaja.

U sklopu istog natječaja odobren je i projekt izgradnje osnovne škole Vladimir Nazor-Područne škole Sveti Đurađ  u iznosu od 182.000,00 kn. Osnovni cilj  projekta je izgraditi energetski učinkovit objekt (područnu školu)  na području Grada Virovitice, a time smanjiti i emisiju štetnih tvari u atmosferu prilikom izgaranja energenta sustava za grijanje.

Projektom je predviđena ugradnja energetski učinkovitije vanjske stolarije s maksimalnim koeficijentom prolaska topline, povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice i povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja – ugradnjom kondenzacijskog generatora topline.

Osim smanjenja potrošnje energenta i emisije ugljičnog dioksida u atmosferu poboljšali bi se i uvjeti rada, a time osigurao i siguran boravak djece u područnoj školi.  Isto tako smanjili bi se i godišnji troškovi za potrošnju energenta sustava grijanja.

Na natječaju za sufinanciranje provedbe energetskih pregleda sa ciljem javnog izlaganja energetskih certifikata odobreno je 10.555,00 kn za Program energetskog pregleda zgrade Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica.

 

Skip to content