Fond za zaštitu okoliša financira posebne kazete za odlaganje građevinskog otpada

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Grad Virovitica nastavlja uspješno primjenjivanje naprednih trendova u manipulaciji otpadom. Tako je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost upućen zahtjev za financiranje izgradnje odlagališta građevnog materijala.
Grad Virovitica nastavlja uspješno primjenjivanje naprednih trendova u manipulaciji otpadom. Tako je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost upućen zahtjev za financiranje izgradnje odlagališta građevnog materijala. Temeljem upućenog zahtjeva Fond se je očitovao da je obvezan na području svake županije, a u dogovoru sa komunalnom tvrtkom koja gospodari službenim odlagalištem komunalnog otpada, izgraditi najmanje jednu kazetu za odlaganje građevinskog otpada, a čija izgradnja, troškovi projektiranja i stručnog nadzora će u cijelosti biti financirani sredstvima Fonda.

Fond je prije donošenja odluke kojom se odobravaju sredstva Fonda za izgradnju predmetne kazete, od Gradskog poglavarstva Grada Virovitice zatražio da donese akte kojima će se utvrditi suglasnost Grada Virovitice o izgradi posebne kazete za odlaganje građevinskog otpada, da će izrada projektne dokumentacije, izgradnja kazete i stručni nadzor biti financirani sredstvima Fonda, te da se ovlašćuje komunalna tvrtka FLORA VTC na sklapanje ugovora s Fondom kojim će se ugovoriti poslovi izrade projektne dokumentacije i osigurati nesmetano obavljanje poslova na izgradnji kazete.

Kako je istakao gradonačelnik Ivica Kirin Grad Virovitica je suglasan da se posebna kazeta izgradi na Gradskom odlagalištu te je posebno naglasio i da sanacija Gradskog odlagališta Virovitica ulazi u završnu fazu.

Skip to content