Folklorna radionica Virovitici

U utorak 07. prosinca 2010. god. održana je folklorna radionica za djecu u sklopu projekta VIBA Youth sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska. Projekt VIBA Youth je usmjeren na jačanje i poboljšanje veza između…1 1291971343U utorak 07. prosinca 2010. god. održana je folklorna radionica za djecu u sklopu projekta VIBA Youth sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska.
Projekt VIBA Youth je usmjeren na jačanje i poboljšanje veza između mladih generacija gradova Virovitice i Barcsa na području prekogranične suradnje te prevladavanju jezične barijere kroz zajedničke aktivnosti. Partner na projektu je i Razvojna agencija Sjever DAN d.o.o. Projekt promovira iste interese mladih iz oba grada, te poboljšava međusobnu komunikaciju isto kao i vještine koje polaznici već imaju.
U sklopu radionice sudjelovalo je trideset djece, deset mladih članova KUD-a Virovitica te dvadeset mladih sa područja grada Barcsa i okolice.
Kamp je započeo u jutarnjim satima u prostorijama HPD-a Rodoljub.

2 1291971343Voditelj radionice je bio Igor Juran koji je ujedno i voditelj Kulturno umjetničke udruge Suhopolje. Sudionicima su prezentirani izvorni hrvatski plesovi iz Slavonije, Podravine i Dalmacije, te im je prezentirana tradicionalna podravska nošnja.
Sudionici su obišli Gradski muzej, a nakon obilaska muzeja imali su radionicu izrade ukrasnih gondola od vune s kojima se ukrašavaju tamburice i oslikavanje staklenih boca sa narodnim motivima. Mladima je na kraju radionice certifikate ispred Grada Virovitice uručio g. Antun Mihoković za uspješno sudjelovanje na kampu. Cjelokupno druženje proteklo je u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi a razmjena znanja i iskustva prilikom cijelog kampa je neprocjenjiva.

3 1291971343

Skip to content